Başkan Asım Güzelbey, Bayram Kalabalığının Yaşandığı Cadde ve Sokakları Gezdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bayram yoğunluğunun yaşandığı cadde ve sokakları dolaşarak bir yandan vatandaşların bayramını kutladı, diğer yandan da çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Başkan Asım Güzelbey, Bayram Kalabalığının Yaşandığı Cadde ve Sokakları Gezdi
Ramazan Bayramı öncesinde esnafı da dükkanlarında ziyaret eden ve alışveriş telaşına düşen vatandaşlarla sohbet eden Güzelbey'e yoğun ilgi gösterildi. Esnaf ve vatandaşlarla görüşen Başkan Güzelbey, bayram öncesinde hem vatandaşın hem de esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

Güzelbey, şunları söyledi: "Ramazan ayının sonuna geldik. Mübarek bayram yaklaştı. Her sene olduğu gibi bayramdan önceki 3-4 gün esnafı ziyaret ediyoruz. Bugünkü gördüğümüz kalabalığı daha önce hiç görmemiştik. Caddeler tıklım tıklım. Alışveriş merkezleri, dükkanlar tıklım tıklım. Vatandaşın da esnafın da yüzü gülüyor. Gezimiz sırasında her sene olduğu gibi çocuklara bebek ve araba, biraz büyüklere de top dağıtıyoruz. Bu alışkanlığımızı 9 senedir devam ettiriyoruz." Başkan Güzelbey, Ramazan bayramı boyunca belediye otobüslerinin ücretsiz sefer yapacağını duyurdu. Güzelbey, "Belediye olarak arife günü ve bayram günü mezarlığa ücretsiz otobüs seferlerimiz var. Onun dışında bayram boyunca belediye otobüslerimiz ve tramvaylarımız ücretsiz yolcu taşıyacak" dedi.

GAZİANTEPLİLERE BAYRAM MÜJDESİ

Başkan Güzelbey, Gazianteplilere bayram sürprizini de açıklarken, Güzelbey’in sürprizi Gaziantep’te ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak. Güzelbey, tramvay ulaşımında Karataş etabının hizmete girdiği müjdesiyle birlikte vatman ve vagon sayısının da arttığını ifade etti.

Güzelbey, şöyle konuştu: "Arife günü itibariyle tramvay taşımacılığında Karataş hattını açıyoruz. Tramvayımız 2011 yılının Mart ayında hizmete girmişti. Bir yılda 5,5 milyon yolcu taşıdık. Şimdi Karataş etabı tamamlandı. Aslında daha önce tamamlanmıştı ancak üniversitenin oradaki alt geçit çalışmaları nedeniyle açamamıştık. Arife günü saat 10.00 itibariyle Karataş etabını da hizmete açıyoruz. Bayram boyunca da vatandaşlarımız ücretsiz binecekler. Böylelikle Karataş’a gidecek olan ya da Karataş’tan gelecek olan vatandaşlarımız trafik sorunu yaşamadan ulaşım sağlayabilecekler. 16 tane vagonumuz vardı. 10 tane daha yeni aldık. Henüz yeni aldıklarımızı hizmete sokmadık. Ama en kısa zamanda bunları da hizmete koyacağız. 30 tane de vatman aldık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşın ihtiyacı neyse onları yerine getirmeye çalışıyoruz."

BAYRAM TEDBİRLERİ ALINDI

Başkan Güzelbey, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin de bayram tedbirini aldığını belirtti.

Vatandaşın güvenli bir bayram geçirmesini dileyen Güzelbey, "Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyelerinin zabıtaları, vatandaşın huzur içinde bayram geçirmesi için her türlü tedbiri almış durumdadır."

TÜRKİYE’DE BİR İLK; BAYRAMDA NÖBETÇİ İŞLETME

Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla iki yıldan beri faaliyette olan proje bu yılda uygulanacak ve bayramda nöbetçi işletmeler vatandaşa hizmet verecek. Belirlenen listenin ilan tahtalarına asıldığını söyleyen Başkan Güzelbey, "Biz iki yıldan beri Türkiye’de olmayan bir uygulamayı yapıyoruz. Şehrimizde nöbetçi kebapçı, baklavacı, nöbetçi işletmeler belirledik. Onların listesini billboardlara taşıdık. Gaziantep artık bir turizm şehri oldu. Özellikle bayram günleri Türkiye’nin dört bir yanından Gaziantep’e ziyaretçi gelmekte. O gelen insanlar gönül istiyor ki şehrimizi gezerken lezzetli yemeklerimizin de tadına baksınlar. En azından aç kalmasınlar. Esnafımızla iki seneden beri böyle bir proje yürütüyoruz. Bu senede bu projeye devam edeceğiz" diye konuştu .
Kaynak: İHA