Vali Taşkesen’den Milletvekili Aygün'e Geçmiş Olsun Ziyareti

Serbest bırakılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ü ziyaret eden Vali Mustafa Taşkesen, "Operasyonlar tabii ki devam edecek.

Sayın vekilimizin daha önce kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalar, şiddet ve terör karşıtı yapmış olduğu açıklamalar, bundan sonra daha çok olacaktır. Bunun Türkiye’de ve dünyada daha çok dönüm noktası olduğuna inanıyorum" dedi.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaldığı otelde ziyaret etti. Ziyaretinin ardından açıklama yapan Vali Taşkesen, “Dağlarda insanları çağırıp gerek siyasi iradelerine, gerek oylarına, gerek vergi adı altında para toplamalarına devletin göz yumması mümkün değil. Bunu kimse beklemesin. Operasyonlar tabii ki devam edecek. Sayın vekilimizin daha önce kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalar, şiddet ve terör karşıtı yapmış olduğu açıklamalar, bundan sonra daha çok olacaktır. Bunun Türkiye’de ve dünyada daha çok dönüm noktası olduğuna inanıyorum. 2 gün dağda biraz eziyet çekti ama Türkiye’nin istifade edeceği çok hayırlı bir olay olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Vali Taşkesen, silah ve şiddetle sorun çözülemeyeceğini belirterek, “Bu işin şiddetle, silahla olmayacağını dağlara kandırılarak çıkarılan insanların da o şekil düşündüğünü biliyoruz. Dağlarda gezip terör yapmalarının onların da hoşuna gitmediğini biliyoruz. Fiziki şartların zorluğunu herkes biliyor. Tedbir almak çok da kolay değil ama gelişen teknolojiyi de kullanarak gerekli tedbirler alınacaktır” dedi.

Vali Taşkesen, en çok zorluğu Hüseyin Aygün'ün eşi Emine Aygün’ün çektiğini belirterek, “En zor olan, Emine Hanımı teskin etmekti. Kolay olmadı ama umarım söylemlerimiz onu rahatsız etmemiştir. En büyük sıkıntıyı eşi ve çocukları çekti. Sayın vekilimiz görevi icabı dağları biliyor, gezmiştir ama asıl endişeyi eşi ve çocukları çekti. Bu arada geçmiş olsun diyorum. Çünkü davetiye ile değil, kötü bir hadise ile oldu bu” dedi.

Vali Taşkesen, bir gazetecinin “Bugün bazı bölgeler bombalandı, bu tehlikeli değil miydi” sorusu üzerine, “Evet bu riski biliyorduk ve bile bile göze aldık. Hanım efendiye de gerekli açıklamayı yaptık. O gelişi güzel bir bombalama değildi, ne yaptığımızı bilerek yaptık” dedi.

Kaynak: İHA