Süleymaniye Köyünde Yeni İçme Suyu Kaynağı Bulundu

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Süleymaniye köyünde kapatılan su kaynaklarına alternatif su kaynağı bulunduğu bildirildi.

Bursa İl Özel İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Süleymaniye köyünde içme sularında yapılan incelemeler neticesinde Arsenik oranının fazla çıkmasıyla nedeniyle 10 Ocak 2012 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından kapatılan su kaynaklarına alternatif yeni su kaynakları bulundu.

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Süleymaniye köyünde yapılan drenaj çalışmalarını yerinde inceledi. Genel Sekreterin yanı sıra İl Özel İdaresi Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Ali Aydın, Yenişehir Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Fatih Adalı ve Mustafa Duman katıldı.

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Süleymaniye köyünün özellikle kış aylarında yetecek kadar suyu olduğunu, ama yaz aylarında köye mevcut suyun yetmediğini, yapılan çalışmalar neticesinde de mevsimine göre 2 litreyi geçebilecek miktarda bir su bulunduğunu belirtti.

Genel Sekreter Bilal Çelik, Bursa'da su kaynaklarının her geçen gün giderek azaldığını, var olan kaynaklarında insanlar tarafından kötü kullanılarak bozulmaya başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Bu köyde var olan su kaynağında maalesef arsenik çıktı. Arseniği de arıtma imkanımız olmayınca maalesef köylümüz uzun zamandır, susuzlukla boğuşuyordu. Drenajla bulunan bu suyun henüz bakteriyoloji ve diğer tahliller yapılmadı. Umuyoruz bir şey çıkmayacak çünkü yer üstü kaynağı olduğu için yer altı kaynağındaki kirlenme yer üstünü etkilemediğini düşünüyoruz. İnşallah umduğumuz gibi çıkar ve buradaki su köylümüze en güzel şekilde ulaştırılmış olur.''

Muhabir: Tarık Üzgün

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA