Simav'ın Eğirler Köyünde Afet Konutlarının Temeli Atıldı

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Eğirler köyünde yapılacak 10 afet konutunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Simav'ın Eğirler Köyünde Afet Konutlarının Temeli Atıldı
Temel atma törenine Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Simav Kaymakam Vekili İshak Çınar, Simav Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sait Bayramoğlu, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Kütahya’nın Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı ve yönetim kurulu üyeleri ile Kütahya İl Genel Meclisinin Simavlı üyeleri katıldı.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremden sonra devletin Simav’daki yaraları kısa sürede sardığını ve çalışmaların halen devam ettiğini kaydetti.

Devletin 19 Mayıs'taki depremde evleri hasar gören vatandaşlara 6 ay kira yardımında bulunduğunu dile getiren Cantimur, “Devletin 19 Mayıs depreminden sonra Simav’da yaraların sarılması amacıyla yaptığı 928 kalıcı konut başta olmak üzere okullar, camiler ve diğer yatırımlar için harcadığı para 250 milyon lirayı bulmuştur. Şimdi de İl Özel İdaresi köylerde evleri ağır hasar gören vatandaşlara afet konutu yaptırmaktadır” dedi.

Simav Devlet Hastanesi'nin yerinin belirlenmesi halinde inşaatına hemen başlanacağına vurgu yapan Cantimur, “Halkımız bu hususta tereddüde kapılmasın” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakanların Simav’da yaraların sarılmasında çok büyük emekleri bulunduğuna vurgu yapan Cantimur, “Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımıza hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın özverili çalışmalarını da takdirle karşılıyoruz. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Köylerde yaşayan afetzedeler için 37 ayrı bölgede çeşitli özelliklerde toplam 152 afet konut yapılacağını belirten Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ise, “102 konutun ihalesi yapıldı, inşaatlarına başlandı. Kalan 50 konutun ihalesi de 17 Ağustos 2012 tarihinde yapılacak. Afet konutlarını 9.0 şiddetinde depreme dayanacak tarzda yapıyoruz. Kış bastırmadan afetzedeleri konutlarına yerleştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA