Patlama Bölgesine Giden Zırhlı Araca Bombalı Tuzak

Diyarbakır’da yola döşenen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması üzerine olay yerine giden zırhlı araca yönelik bombalı bir tuzağın kurulduğu ortaya çıktı.

Patlamada zırhlı araçta hafif hasar meydana gelirken herhangi can kaybı ya da yaralanma olmadı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütünün Hani ilçesine bağlı Serenköy ile Kutlamış köyü arasında uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı patlattıkları ve zırhlı araçta hafif hasar meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce olay yerinde yapılan inceleme neticesinde patlamanın gerçekleştiği Serenköy ile Kutlamış köyü arasındaki yolun sağında 2 metre çapında ve 1,5 metre derinliğinde patlama krateri oluştuğu ancak yolda herhangi bir hasarın oluşmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca olay yeri civarında yapılan incelemede patlama sonrası oluşan çukurun 3 metre yakınında koli içerisinde siyah poşete sarılı ve kablo uzantısı olan başka bir mayın/el yapımı patlayıcı daha bulunmuş ve etkisiz hale getirilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. Olayla ilgili gerekli tahkikata devam edilmektedir.”