İç Karışıklık Nedeniyle Sıkıntı Yaşayan Suriye'de İhtiyaçlar Türkiye'den Karşılıyor

İç karışıklık nedeniyle tüp gaz ve benzin sıkıntısı yaşanan Suriye'de, kimi vatandaşlar bazı ihtiyaçlarını Türkiye'den karşılıyor.

Halep ve çevresinde yaşanan çatışmalar nedeniyle zor günler geçiren sivil halk, nispeten daha güvenli bir bölgede yer alan Rakka kentinin Tellabyat Sınır Kapısı'na geliyor.

Buradan pasaportla Türkiye'ye geçen Suriyeliler, Akçakale ilçesinde elektrikli mutfak gereçleri ile tüp gaz ve benzin gibi diğer ihtiyaçlarını alıp aynı gün geri dönüyor. Bu nedenle Akçakale Sınır Kapısı çevresinde zaman zaman yoğunluk oluşuyor.

Akçakale'deki iş yerlerinden alışverişlerini yapan Suriyeli vatandaşlar, daha sonra aynı kapıdan ülkelerine geri dönüyor.

-Tüp ve benzin sıkıntısı

Akçakale Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnafın Suriye'ye fırın ve elektrikli ocak gibi ev aletleri gönderdiğini belirtti.

Bu sayede esnafın işlerinin artığını ifade eden Kartal, akrabalık ilişkilerinin de bulunduğu Suriye'de yaşanan kargaşanın son bulmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Suriyeli Ahmed İzzet ise yaklaşık 17 aydan bu yana kargaşanın yaşandığı ülkesinde temel ihtiyaç ve gıda malzemesi sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, ''Vatandaşlar zor durumda. Özellikle tüp, benzin ve mazot sıkıntısı yaşanıyor. İhtiyaçlarımızı Türkiye'den karşılıyoruz'' dedi.

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA