Eskişehir'de Sakal-ı Şerif İzdihamı

Eskişehir'de Kadir Gecesi sebebiyle ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kadir Gecesi münasebetiyle Reşadiye Camii’nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’e Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar, camide ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Bir çok kişinin Sakal-ı Şerif’i cep telefonu ile fotoğrafını çekmek istemesi nedeniyle, cami içinde zor anlar yaşandı.

Sakal-ı Şerif ziyareti öncesi Reşadiye Camii imamı cemaati uyararak Sakal-ı Şerif'in öpülmemesi gerektiğini, cep telefonu ile fotoğraf çekilmemesi gerektiğini söyledi.

Önce erkeklere açılan Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi olunca, din görevlileri izdiham yaşanmaması için cemaatin tek sıraya girmesini istedi. Sakal-ı Şerif, daha sonra kadınların ziyaretine açıldı.

Sakal-ı Şerif dualar ile görevli tarafından camii imamına teslim edildi. Camii imamı cam içinde bulunan Sakal-ı Şerif'i cemaate göstermeye başladı.

Cemaat fotoğraflar çekmeye başlayınca camii imamı utarılarda bulundu. İmam, "Yanlış yapıyorsunuz. Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif fotoğrafları internet ortamında var. Oradan alın veya bakın" dedi.

İmamı ve görevlileri dinlemeyen cemaate mikrofondan uyarı yapan Camii İmamı, "Cep Telefonlarınızı elinizden bırakmazsanız ziyaret ettirmem. İnternette Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif ile ilgili resimleri var. İşi zorlaştırıyorsunuz. Böyle ziyaret olmaz" diyerek cemaate tepki gösterdi. Telefonlarını ceplerine koyan erkek ve bayan cemaat Sakal-ı Şerif'i ziyaret ederek dualar ettiler. Cami görevlileri sık sık sadece selam verin ve geçin diyerek cemaati uyardılar .
Kaynak: İHA