SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeni Binası Hizmete Girdi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni yapılan 400 yataklı binası, hizmete girdi.

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, hastanenin ilin sağlık alanındaki pek problemini çözeceğini söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 12 bin 644 metrekare arsa üzerinde inşaa edilen yeni hastane binası, hizmet vermeye başladı.

Başhekim Dilek, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada, yeni binaya ilk olarak merkez kampüsteki polikliniklerin taşındığını belirtti.

Yarın ve çarşamba günü merkez kampüsteki klinikler ile yoğun bakımın taşınma işlemlerinin tamamlanacağını kaydeden Dilek; "Polikliniklerin yerleşmesini bekliyoruz. Sisteme uyumluluğu, sıkıntılar ve aksaklıklar var mı? Bunları tespit ediyoruz. Bu hafta içerisinde de polikliniklerin yerleşmesi devam edecek. Çarşamba gününe kadar acil hariç bütün birimleri taşımız olacağız. Dolayısıyla iki gün ameliyatlarımıza ara verdik. Sadece acil ameliyatları için bir masa boş bıraktık. Bayramdan Sonra da inşallah acil servisimizi taşıyacağız." dedi.

Korucuk Kampüsü'nde kanser merkezi oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Dilek, şunları söyledi; "Korucuk'taki kliniklerin bir kaç tanesi merkeze gelecek. Merkezden de bir kaç klinik Korucuk'a gidecek. Korucuk'u bir kanser merkezi gibi oluşturmaya çalışıyoruz. O anlamda onkoloji, hematoloji, gastroenteroloji, romatoloji, bunun yanında genel cerrahinin onkoloji yapan kısmı da orada olacak. Plastik cerrahisi ve psikiyatri orada olacak. Psikiyatriyi büyütüyoruz. İlimizin çok büyük bir problemi var. Yatak olarak eksiği var. Psikiyatriyi 20 yataktan 40 yatağa çıkarıyoruz. Bu konudaki büyük bir sıkıntı giderilmiş olacak."

Yeni hastanenin kontrolünün tamamen elektronik sistemle yapıldığını ifade eden Dilek, hastane binasıyla ilgili şu bilgileri verdi; "Bu hastanenin ilin bütün problemlerini olmasa da pek çok problemini gidereceğini düşünüyorum. Binada 100'e yakın poliklinik, 15 ameliyathane ve 401 yatağımız var. Biz bunu 460'a çıkarmayı düşünüyoruz. Doğum evinin yer sorunu çözüldüğü zaman doğumevine de yardımcı olma anlamında burada yatak kapasitesini büyütmek gerekecek. Bunun için perSonel desteğine ihtiyacımız var. Bunlar olursa hastanemizi 460 yatak kapasitesine de çıkartabiliriz. Ayrıca yeni bir tomografi ve MR cihazlarımız var. Artık MR'daki kuyruklar azalmış olacak."

Dilek, hastane bünyesinde 160 uzman, 89 asistan, 7 pratisyen doktor ile 350 hemşirenin görev yaptığını dile getirdi. 6 bin 500 metrekare kapalı alan ve 14 bloktan oluşan hastanede en Son teknolojiler kullanıldı. Hastanede tek ve çift kişilik hasta odalarında televizyon, tuvalet ve banyo bulunuyor. Tahlil örnekleri laboratuvara hastane içine döşenen ve hava yoluyla çalışan borular içinde ulaştırılıyor. Yeni hastanede oluşturulan yanık ünitesinde tedavi görecek hastalar, enfeksiyon riskine karşı yakınları tarafından camlı bölümden görülebiliyor. Yoğun bakım hastalarının yakınları da oluşturulacak görüntülü sistem sayesinde hastalarını görebiliyor .