Avukatlar, Balyoz Davasında Tanıklık Yapması İçin Özkök'e Açık Mektup Yazdı

Ergenekon ve Balyoz davasının avukatları, Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifade veren eski Genelkurmay Başkanı'nı Balyoz davasında da tanıklık yapmaya çağırdı.

Balyoz davası tutuklu sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesindeki ıslak imzanın sahibi olduğu ileri sürülen emekli Albay Dursun Çiçek'in avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, 'Hilmi Özkök'e açık mektup' başlığı ile kaleme aldıkları yazıyı basın mensuplarına açıkladı.

Mektubun Hilmi Özkök'e ulaştırılmak üzere yazılan mektupta, Özkök'ün Ergenekon davasında 2-3 Ağustos 2012 tarihlerinde tanık sıfatıyla verdiği ifadeleri eleştirildi. Özkök'ün Ergenekon davasında verdiği ifadesinde, Balyoz davasını da ilgilendiren bilgiler içerdiği belirtildi.Mektupta Özkök'ün, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çeşitli durumlara ilişkin Milli Güvenlik Kurulu'nda kararlaştırılan ve hükümet tarafından onaylanan milli strateji belgesinde, harp oyunları, plan seminerleri ve plan tatbikatları bulunduğu şeklinde ifade verdiği hatırlatıldı. Her 2 yılda bir 1., 2., ve 3. Ordu bünyelerinde rutin olarak plan seminerleri yapıldığını söyleyen Özkök'ün, hangi planların oynanacağının, seminerlerin yapılacağının, ne şekilde oynanacağının ve hangi tarihlerde yapılacağının ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından bildirildiğini söylediği anlatıldı. Özkök'ün, yurt dışında olması nedeniyle 5-7 Mart 2003 tarihinde yapılan dava konusu plan seminerine katılamadığını, Kara kuvvetleri Komutanlığı tarafından seminerin yapılması talimatını verdiği şeklindeki ifadesine de yer verildi.

Geldikten sonra seminerin gerçekleştiği bilgisini aldığını belirten Özkök'ün, tanık ifadesinde "Ancak en tehlikeli senaryo, amacını biraz aşkın şekilde oynanmış. Siyasi kişiler ve siyasi olaylar, gerçekmiş gibi oynanmış. Ben de Kara Kuvvetleri Komutanı'na incelettim." dediği hatırlatıldı.

TANIKLIK YAPMASI İÇİN ÖZKÖK'Ü BALYOZ DAVASINA ÇAĞIRDILAR

Mektubun ikinci sayfasında ise Balyoz davası avukatları olarak duruşmalara girmedikleri, girmeme gerekçelerinden birisinin de Aytaç Yalman ve Hilmi Özkök'ün tanık olarak dinlenmeleri yönündeki taleplerinin reddedilmesi olduğu belirtildi. Balyoz davası iddianamesinde, olası darbeyi Özkök ve Yalman'ın önlediğinin belirtildiği anlatılan mektupta, "Bu nedenle 16 Ağustos 2012 günü Silivri'de yapılacak olan Yargılamada hazır bulunarak silah arkadaşlarınıza atılan bu çirkin ve asılsız suçlamaların temelsiz olduğunu göstermenizi istiyoruz." çağrısında bulunuldu. Mektupta, Özkök'ün bu duruşmada hazır bulunması halinde sanık avukatlarının mahkemeye yapacakları talep ile tanık sıfatıyla dinletebilecekleri belirtildi .