AK Parti Batman Milletvekili Özdemir'in Açıklaması

AK Parti Batman Milletvekili hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili olarak ''İddia sahipleri iddialarını ispatlayamazlarsa müfteridirler'' dedi.

Özdemir yaptığı yazılı açıklamada, mübarek Ramazan ayında bile insaf ve vicdan kavramlarıyla asla bağdaştırılamayacak iftira, hakaret ve ithamlara maruz kaldığını belirterek, şunlara yer verdi:

''Söz konusu talihsiz açıklamayı yapan kişileri ve aldıkları duyumun doğruluğunu araştırmaksızın doğrudan doğruya beni, ailemi ve partimi hedef gösteren malum basın kuruluşunu, iddialarını ispatlamaya, bu iddiaları ispatlayamamaları halinde kendilerini müfteri ilan edeceğim. Bizim şu ana kadar gösterdiğimiz sükunetimiz, acziyetimizden değil, inancımız gereği bu mübarek ayda kimsenin kalbinin kırılmaması esası doğrultusunda hareket etme gayretimizdendir. Ancak hakkımızda ileri sürülen iftira ve yalanlar bu düsturumuzu bir kereye mahsus çiğnemeye bizleri mecbur kılmıştır. Bu mübarek ayda bulunmamış olmamız halinde hem üslubumuz hem de yaklaşımımızın çok daha keskin ve farklı olacağını bildirmek isterim.

Öncelikli olarak yalan ve yanlış ifadelerle adımız kullanılarak kendilerine rant sağlamaya çalışan hiç kimseye bugüne kadar fırsat vermediğimizi ve bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz. Tıpkı bizler gibi seçilmiş ve asli vazifesi vatandaşa hizmet olan bir takım muhtarların da küçük hesaplar peşinde koşarak kendilerine şahsi menfaat sağlamak yerine bu gaye doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir. Ancak üzülerek görmekteyiz ki, vatandaşın oylarını alıp onlara hizmet etmekle yükümlü olan bazı muhtarlar bulundukları makamları kendi şahsi çıkarlarına basamak olarak kullanmayı yeğlemektedirler.''

Mahalle muhtarlarının basın açıklamalarında minibüs hattı konusunda şahsıyla ilgili olarak ortaya attıkları iddialar tamamen yalan olduğunu dile getirilen açıklamada, ''Bu konuda gerekli tüm hukuki adımları atarak, söz konusu kişiler ve basın kuruluşu hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurumuzu yapmış bulunmaktayız. Eğer söz konusu kişiler ve basın kuruluşu yaptıkları bu çirkin itham ve hakaretlerden ötürü gerekli özür ve tekzip beyanlarını kamuoyu ile paylaşmamaları durumunda, manevi tazminat hakkımızı kullanacağımızı ve bu konuda hukukçu kurmaylarımızın çalışmalarını devam ettireceğini belirmek isterim'' denildi.

-''Kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye yöneliktir''

Milletvekili Özdemir söz konusu basın açıklamasında kendisinin şehir içi minibüs hattının açılması için referans olduğunun iddia edildiğini, oysa bu konuyla ilgisinin bulunmadığı kaydedilen açıklamada, şunlar anlatıldı:

''İlgili muhtarlar diğer tüm vatandaşlarımız gibi beni arayarak görüşme talep etmişlerdir ve kendileriyle de görüşülmüştür. Ancak bu görüşmede kendi meramlarını anlatmak yerine çok çirkin ayak oyunlarına başvurarak, çıkarlarının engellenmesi durumunda beni, ailemi ve partimi zan altında bırakmak için uğraş vereceklerini ima yollu belirtme cüretinde bulunmuşlardır. Bu görüşmede ben kendilerine ikinci bir hattın daha açılmasının yetkisinin Batman Belediyesi ve Valilikte olduğunu beyan ettim. Ancak buna rağmen yapılan açıklamada kesinlikle bana ait olmayan ifadeler bana ithaf edilerek kamuoyu yanlış şekilde manipüle edilmeye çalışılmaktadır. Söz konusu hatların verilme tasarrufu Belediye ve valilikte olmasına rağmen bu konuya benim dâhil edilmeye çalışılmam konunun farklı noktalara çekilmeye çalışılma çabalarını net olarak ortaya koyuyor.

Başvuruda bulunan tüm kooperatiflerin taleplerinin şeffaf, saydam ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde, kamuoyunda hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde gerçekleştirilmesidir. Buradan hareketle ilgili kurumlara bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Verilen imtiyazın derhal iptal edilip, söz konusu talipliler arasında yeni bir noter veya kamuoyu huzurunda yapılacak kura veya düzenlenecek şeffaf bir ihale ile hak sahiplerinin belirlenmesidir. Tüm bu ifadelerimizi göz önünde bulundurduğumuzda yapılan basın açıklamasında gündeme getirilen gerçek dışı iddialar, hem beni hem AK Parti teşkilatını kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye yöneliktir. Bu iftiralarla sonuna kadar her türlü zeminde mücadele yürüteceğimizi bir kez daha kamuoyuna saygı ile duyururum.''

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA