Tatil Beldesindeki Yangın Kontrol Altına Alındı

Bartın merkeze bağlı İnkumu tatil köyünde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Yangında yaklaşık 6 hektarlık alan kül oldu .

İnkumu tatil köyünde çıkan orman yangınına Bartın Belediyesi itfaiye ekipleri , Orman Yangın Söndürme ekipleri , Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri , Jandarma Komutanlığı askerleri , Ulus , Amasra , Çaycuma , Kastamonu ' dan itfaiye ekipleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar müdahale etti . Bazı vatandaşlar yoğun dumandan etkilendi . Yoğun çalışmaların neticesinde alevler kontrol altına alındı .

Bartın Valisi İsa Küçük , yangının başladığı andan itibaren başlatılan bütün çalışmaları yerinde izledi . Bütün ekiplerin seferber edildiğini belirten Vali İsa Küçük , “Yangının devam ettiği alan uçurum olduğu için insan gücüyle müdahalede bulunamıyoruz . Yangının evlere sirayet etmemesi için alevlerin bulunduğu bölgeyi kontrol altında tutmaya çalışıyoruz” dedi .

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya ise , “Akşam saatlerinde başlayan İnkum’daki orman yangını hepimizi üzdü . Herkes yangına müdahale etti . Alevlerin olduğu kısımda evlerin olması , herkesi korkuttu . Herkes eline ne aldıysa yangına koştu . Askerler , belediye ekipleri , orman ekipleri , herkes bir şeyler yapmaya çalıştı . Gençlerimiz ve görevli ekiplerimize teşekkür ediyorum . Ben belediye başkanlığı yaptığım dönemde de itfaiye ekiplerimle birlikte yangın olduğunda hortumu elime alıp yangına müdahale ederdim . Bugün de bir milletvekili olarak değil , bir Bartınlı olarak elimden geleni yapmaya çalıştım . Yangının yayılmaması hepimizi sevindirdi , umarım bir daha böyle yangınlar olmaz” diye konuştu .

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da , belediye personeli ile yangın bölgesinde çalışmalar yaptı . Bütün itfaiye personelinin ve itfaiye araçlarının yangına müdahale ettiğini belirten Başkan Akın , “Hepimiz buradayız . Bütün imkanlarımızı seferber ettik . Diğer kurumlarımız ve belediyelerimiz ile birlikte çalışmaları koordineli bir şekilde yürütüyoruz . Bir ekibimiz yukarıdan yangına müdahale ediyor . Alanın kayalık olması çalışmaları engelledi . Ancak uzun da sürse yangını kontrol altına aldık . Yangına 2 çocuğun sebep olduğu iddiaları var , bunu araştıracağız . Umarım bir daha böyle yangınlarla karşılaşmayız . Ayrıca alevlerin evlere ulaşmaması için de yoğun çaba sarf ettik . Herkese teşekkür ediyorum” dedi .

Kaynak: İHA