Mecidiyeköy’de Zincirleme Trafik Kazası: 6 Yaralı

İstanbul Şişli’de kontrolden çıkan bir minibüs, seyir halindeki araçlara çarptıktan sonra yan yola uçarak başka bir otomobilin üzerine düştü.

Kazada, aralarında 2 aylık bir bebek ile kadınların da bulunduğu 6 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre kaza, dün akşam saat 23.00 sıralarında Şişli Mecidiyeköy viyadüğü üzerinde meydana geldi. Zincirlikuyu’dan Edirne istikametine seyreden Düzgün Kılagöz idaresindeki servis minibüsü, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu önce Süleyman Meriç’in kullandığı 34 HEA 67 plakalı araca çarptı; ardından kontrolünü kaybederek 3 metre yükseklikten yan yoldaki Onur Aycibin yönetimindeki 34 FD 5490 plakalı aracın üzerine düştü. Bu sırada minibüsün ilk çarptığı hususi otomobil, yine aynı yöne seyreden Kenan Kılıç’ın kullandığı 34 EB 7342 plakalı otomobile çarparak durabildi. Zincirleme kazada, üzerine minibüs düşen araçtaki 2 aylık bebek ve annesi ile birlikte 4 aracın karıştığı kazada toplam 6 kişi yaraladı. Kazanın Mecidiyeköy Metrobüs durağına yakın olması nedeniyle büyük bir panik yaşandı.

Kazayı gören sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi ve acil servis ambulansları sevk edildi. Yaralıların ilk tedavileri, olay yerine gelen ambulanslarda yapıldı. Yaralılar, ilk tedavilerinin ardından ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada oğlunun kaza yaptığını duyan Mehmet Meriç isimli kazazede yakını, “Oğluma arkadan çarpmışlar. Duyar duymaz hemen geldim, her şey ortada” dedi.

İbrahim Topuz adlı bir diğer görgü tanığı ise, minibüsün aracın üzerine düştüğünü gördükten sonra yardıma koştuğunu belirterek, “Hemen araçtaki yaralıları çıkardık. Ambulansa verdik. Sanırım süratli geliyordu, yukarıdan aracın üzerine düştü” dedi.

Kaza nedeniyle trafik bir süre tek şeritten sağlandı. Kaza yapan minibüs ile otomobillerin olay yerinden kaldırılması ile birlikte trafik normale döndü.

Öte yandan hastane kaynaklarına göre yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Dört aracın karıştığı kazayla ilgili soruşturma başlatıldı .
Kaynak: İHA