Erzurum'da Yol Kapama Eylemi

Palandöken ilçesinde 5 yıl önce temeli atılan ve halen tamamlanmayan alışveriş merkezi inşaatının toprak kayması oluşturmasına tepki gösteren vatandaşlar, eylem yaptı.

Osmangazi Mahallesi'ndeki Alparslan Türkeş Bulvarı'nı otomobilleriyle trafiğe kapatan mahalleliler, temeli atılan ve 5 yıldır tamamlanmayan inşaatın tehlike oluşturduğunu, bu nedenle de böyle bir eylem yaptıklarını söyledi.

Osmangazi Mahallesi halkı adına konuşan Sinan Bitlisli, binanın temelinin tehlike oluşturduğunu belirterek, konuyla ilgili yetkililerin duyarlı davranmasını istedi.

Yıllardır açık olan temelde zaman zaman tehlikeli olayların da yaşandığını anlatan Bitlisli, şunları söyledi:

''Kentteki yağışlarda inşatta toprak kayması oluşuyor. Bu duyarsızlıkla Samsun'da yaşanan sel felaketinin bir benzeri de burada yaşanacak. Yetkililer olumsuzluk olmadan önce burası için çözüm oluşturmalı. Çalmadığımız kapı kalmadı, ancak hiç bir çözüm bulamadık. Önlem alınması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor- Muhatabımız belli değil. Kimse de çıkıp bu konuda bize resmi bir açıklama yapmıyor.''

Bekir Bingöl de binanın temelinden dolayı apartman sakinlerinin yol sorunu yaşadığını ambulans ve itfaiye gibi araçların zamanında hizmet veremediğini öne sürerek, mahallerinde oluşan büyük bir uçurumla yaşamaya mecbur bırakıldıklarını ifade etti.

Alparslan Türkeş Bulvarı'nı bir süre trafiğe kapatan mahalleliler, polis ekiplerinin ikazıyla olaysız dağıldı.

Kaynak: AA