Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hocaları Afganistan’da Tarım Eğitimi Verdi

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hocaları Afganistan’daki Ziraat Mühendisleri ve Teknisyenlerine Tarım Eğitimi verdi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Binali Çomaklı, Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Yıldırım ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sezai Ercişli’den oluşan ekip Afganistan Cevizcan Türk İl İmar Ekibi (PRT Jawzjan) tarafından 23 Haziran-3 Temmuz 2012 tarihleri arasında Cevizcan-Şibirgan’da düzenlenen ve Cevizcan ve Sarı Pul illerinde Tarım Teşkilatlarında çalışan Ziraat Mühendisleri ile Teknisyenlerini hedef alan ‘Tarım Teknik Personeline Yönelik Kapasite Geliştirme’ projesi kapsamında eğitim çalışmasına katıldılar.

Öğretim üyeleri Tarla Bitkileri, Bitki Koruma ve Bahçe Bitkilerini içeren temel konularda 40 personele iki grup halinde interaktif eğitim verdi. Öğretim üyeleri Cevizcan ili valisi Alim Sayı ve Cevizcan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gül Ahmad Fazlı tarafından da ağırlandılar.

Kursa katılan personele Cevizcan Tarım il Müdürü Abdül Raşit, Cevizcan Türk İl İmar Ekibi Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dursun Kaya Şimşek ve kursa katılan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından sertifika verildi.

Kaynak: İHA