Ülkelerindeki Olaylardan Kaçan 66 Suriyeli Türkiye'ye Giriş Yaptı

Ülkelerindeki olaylardan kaçan 1 general, 2 albay, 3 üsteğmen, rütbesiz asker ve aileleri ile bazı sivillerin de bulunduğu toplam 66 Suriyeli, Türkiye'ye giriş yaptı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyü sınırına minibüs, otomobil ve kamyonetlerle getirilen 66 Suriyeli, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, işlemlerinin yapılmasının ardından Şanlıurfa'ya, bir general, 2 albay, 3 üsteğmen, bir grup asker ve ailelerinin de bulunduğu grubun ise Apaydın kampına gönderileceği belirtildi.

-İhtiyaçları karşılanıyor-

Bu arada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köylerine gelerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyeliler, geniş güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınarak Cilvegözü yolu üzerinde bulunan Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne götürülüyor.

Kilis, Şanlıurfa, Apaydın ve İslahiye'ye gönderilecek olan Suriyeliler, yemek ve bakım gibi ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından, yine güvenlik önlemleri altında barınacakları çadır kentlere gönderiliyor.

Kaynak: AA