Trabzon Valisi Recep Kızılcık Açıklama Yaptı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Vali Kızılcık, 17. yüzyıldan kalma Selçuklu mimarisi olan Bakırcılar Çarşısı'ndaki Alacahan'da yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Tarihi eserleri yaşatmanın bir görev olduğunu belirten Vali Kızılcık, ''Trabzon'umuz ve Doğu Karadeniz Bölgemiz olarak alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması için hem doğal alanların hem de tarihi eserlerimizin restore edilerek, turizme açılması için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmalardan biri de Alacahan'ın restorasyon çalışmalarıdır'' dedi.

Vali Kızılcık, Alacahan'ın 17. yüzyılda Selçuklu mimarisinde inşa edilen ve yüzyıllardır esnafa hizmet veren bir bina olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

''Bina Son yıllarda çok metruk bir haldeydi. Buranın karakterine uygun ihya edilerek, küçük sanatkarlarımızın hizmetine sunmak hem de turizmde önemli bir destinasyon olması için restorasyon çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Han yığma bir yapı olduğu için restorasyon çalışmaları dikkatli bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz hanımızın restorasyon çalışmalarını bu sene içinde tamamlamaktır. Hanımızın giriş katına esnafımızın ve gelen turistlerimizin dinlenecekleri mekan ile diğer katlarda el sanatlarının pazarlanacağı alanlar olmasını amaçlıyoruz.''

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
Kaynak: AA