UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek Açıklama Yaptı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, ''Eker ailesi Mustafakemalpaşa'daki Meslek Yüksekokulumuza imkanlar sundu. Öğrencilerimiz teorik bilgilerin yanında bu alanda daha güzel uygulama alanları bulabilecekler'' dedi.

UÜ ile Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında, Rektörlük A Salonu'nda imzalanan protokolle ''Gıda İşleme Bölümü Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı'' hayata geçirildi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Dilek törende yaptığı konuşmada, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nun ara eleman yetiştirmede Türkiye'nin güzide okullarından biri olduğunu söyledi.

Söz konusu okulun YÖK tarafından da birçok alanda ödüller aldığını belirten Dilek, şunları aktardı:

''Eleman yetiştiriciliğinde burada zaten faydalı eğitimler veriliyordu. Şimdi Eker ailesinin Mustafakemalpaşa'daki Meslek Yüksekokulumuza imkanlar sundu. Öğrencilerimiz teorik bilgilerin yanında bu alanda daha güzel uygulama alanları bulabilecekler. Ayrıca Eker ailesi başarılı öğrencilerimize burs verecek. Bu da öğrencilerimiz adına daha kaliteli öğrencilerin bu programları seçmesi anlamında bize avantaj sağlayacak. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Siz bize dostluk elinizi açtığınız için biz de size dostluk kucağımızı açıyoruz. Bu protokolün evlatlarımıza iyilikler getireceğinden eminim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.''

-''Nitelikli elemanlara ihtiyacımız var''-

Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker ise Mustafakemalpaşa'daki işletmelerinde eğitimli elaman sıkıntısı çektikleri için bu protokolün kendileri için orta ve uzun vadede çok büyük önem taşıdığını belirterek, şöyle devam etti:

''Süt ürünleri sektörü Son bir yıl içerisinde ciddi bir değişim göstermeye başladı.

Bunun sebebi Tarım ve Gıda Bakanlığı'nın çıkardığı yeni tebliğler. Bu tebliğde gıda işletmelerine çok büyük yükümlülükler düşüyor. Bu yükümlülükler için bizim yaptığımız yatırımlardan öte, nitelikli elemanlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla sütü ve gıdayı bilen elemanlara ihtiyacımız gün geçtikçe artacak. Bu ihtiyaca cevap vermeleri için üniversitemizin bize destek olması gerekiyor. Bu protokol gerçekten bizim için çok önem taşıyor. Biz bu konuda her türlü destek vermeye hem uygulama açısından hem laboratuvar açısından destek vermeye hazırız.''

Konuşmaların ardından protokol, Prof. Dr. Dilek, Ahmet Eker ve Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu tarafından imzalandı.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
Kaynak: AA