“İstanbul Camileri” Sanatseverleri Bekliyor

Küçükçekmece Belediyesi Fotoğraf Atölyesi'nde eğitim gören profesyonel ve yarı profesyonel fotoğraf tutkunları, bir dönemlik çalışmalarını Ramazan ayına özel bir sergide buluşturdu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşan İstanbul Camileri isimli serginin açılışını, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Çağlarer ve sergide fotoğrafı bulunan 13 katılımcıyla birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, "Ramazan ayına özel bu anlamlı serginin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. UNESCO'nun dünya mirası listesine aldığı camilerimiz çok özel ve önemlidir. Cami aynı zamanda Allah'ın 99 isminden biridir. İşte bu sergide de bizlerin çokça gezdiği camilerden çok özel kareler yer alıyor" diye konuştu.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Çağlarer eğitmenliğinde, masterclass çalışmalarının teması olarak İstanbul Camileri'ni seçen katılımcıların çok özel karelerinin yer aldığı sergide; 35'e yakın camiden 86 fotoğraf bulunuyor. Klişeleşmiş cami fotoğraflarından ziyade, gizli kalmış ıskalanmış görüntüleri ön plana çıkaran sergi, 27 Ağustos'a kadar açık kalacak.

Sergide eserleri yer alan masterclass katılımcıları: Ayşe Özcan, Burçak Yüksektepe, Büşra Kökler, Cahit Topkara, Deniz Çelik, Engin Çolakoğlu, Hüseyin Servi, İbrahim Yakut, İlhan Armut, Orhan Alanlıoğlu, İsmail Yaylı, Şafak Plevneli Bahadır, Yeşim Oğuz .
Kaynak: İHA