MHP’nin “Belediyemi Kapatma” Kampanyasına Davutlar’da Büyük İlgi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) aYDIN İl Teşkilatı’nın düzenlediği “Belediyemi Kapatma, Beldemi İlçe Yap” imza kampanyası Kuşadası Davutlar Beldesi’nde büyük ilgi gördü.

Davutlar'da başlatılan imza kampanyasına MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Kuşadası İlçe Başkanı Cemal Sarı, MHP Davutlar Belde Başkanı Ahmet Kavak, partili yöneticiler, üyeler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Bilindiği gibi, 9 Haziran 2012 tarihinde MHP Aydın Teşkilat başkan ve yöneticileri Nazilli’de “Neden Büyükşehir, Nasıl Büyükşehir” konulu istişare toplantısı düzenlemişti. Bu toplantının ardından MHP Aydın İl Teşkilatı konuyu halka anlatmaya başladı.

Bir taraftan da MHP Aydın Milletvekili Ali Uuzunırmak, Atça, Ortaklar, Bağarası, Acarlar, Umurlu ve Davutlar’ın ilçe yapılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

Kuşadası Davutlar’da başlatılan imza kampanyası da bu çalışmaların bir parçası olarak düzenlendi.

Toplantının ardından Davutlar Pazar Yeri’nde bir konuşma yapan MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “Bugünlerde AKP Hükümeti tarafından çıkarılmak istenen büyük şehir yasası kapsamında Aydın ilimiz bütünleştirilmiş büyük şehir yapılmak istenmektedir. Bu yasayla beraber Aydın’da 490 adet köyümüzün tüzel kişilikleri kaldırılacak, 34 belediyemiz kapatılacak, minibüs birliklerinin kaderleri büyük şehir belediyesinin elinde olacak. Her türlü yetki büyük şehir belediye başkanında toplanarak hizmetin beldelere, ilçelere geri gelmesi büyük şehir belediye başkanının iki dudağı arasında olacaktır. Bu durum demokratik değildir. Bu çıkarılmak istenen bütünleştirilmiş büyük şehir yasası ile halkın vergi oranları artacak, buna karşı yönetimin otoriter ve kişiselleştirildiği kaynak israfının denetlenemediği, halktan alınanın daha azının döndüğü bir sistemi Aydın’lılara AKP Hükümeti dayatmak istemektedir. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak 1 milyon nüfuslu Aydın’ın geleceğini ilgilendiren bu yasanın halkın önünde enine boyuna tartışılarak bu yasayla Aydın’ın ne kazanacağını, ne kaybedeceğini bilmesi en doğal ve en demokratik hakkıdır diyoruz. Bunun içindir ki; Neden Büyükşehir, Nasıl Büyükşehir sorularının Aydın’lıya sorulmasını ve cevaplar ışığında referandumla Aydın’lıların kararına bırakılmasını ısrarla istemekteyiz. Ben yaptım oldu mantığını reddediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA