HAS Parti Osmaniye Gençlik Kolları’ndan Arakan’daki Zulme Tepki

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Osmaniye Gençlik Kolları’ndan Myanmar’ın Arakan Bölgesindeki Müslümanlara yapılan zulüme tepki geldi.

Has Parti Osmaniye Gençlik Kolları Başkanı Talha Akif Gürbüz, Arakan’da katliama uğrayan, zulüm gören yüzbinlerin tek katledilme nedenlerinin "La İlahe İllallah" demeleri olduğunu belirtti.

Gürbüz, “Bereketini idrak eylediğimiz şu mübarek Ramazan ayında Müslümanlara karşı işlenen bu insanlık suçuna sessiz kalmamız düşünülemez, Türkiye gibi soyu 3 kıtaya adalet dağıtmış şanlı Osmanlı Devleti’ne dayanan bir ülkenin bu duruma sessiz kalması, tarihimize atalarımıza büyük bir saygısızlıktır” dedi.

Zulme sessiz kalmanın ne tarihimizde, ne kültürümüzde, ne de dinimizde yer almadığını ifade eden Gürbüz, şunları söyledi: “Arakan dediğimiz yer biliyorsunuz, Burma’nın Bangladeş sınırındaki dar sahil şeridindeki bir bölgedir ve burada nüfusun büyük çoğunluğunu Müslümanlar oluşturmaktadır. Ancak öteden beri, 1941 yılının sonundan itibaren Burma yönetimi ve bölgedeki yöneticiler, Müslümanların orada azalması ve yok olmasına yönelik şiddet olaylarını hep sürdürdüler. Bu sorunu en kısa zamanda Dünya kamuoyuna taşımak zorundayız. Uzak bir yer, ismini bile birçok kişi bilmiyor. Ama maalesef hayatta bile kalmaları çok zor vaziyete gelmiş olan milyonlarca Müslüman’ın durumunun korunması için uluslar arası camia ve Türk kamuoyunun harekete geçirilmesi hayati bir önem taşımaktadır.”

Arakan’daki zulme karşı tepkilerin ortaya konulması gerektiğini belirten Gürbüz, “Burada bizlere düşen görev, oradaki Müslüman kardeşlerimize dua etmek ve zor durumdaki kardeşlerimize yardım elimizi uzatmaktır. Bizler şaşalı iftar sofralarında otururken, Arakan’daki Müslümanlar oruçlarını zulümle açıyorlar. Arakan’daki Müslüman kardeşlerimiz için biz Has Parti Osmaniye Gençlik Kolları olarak bir yardım kampanyası başlatacağız ve istiyoruz ki; böyle bir çalışmada yalnız olmayalım, diğer siyasi parti gençlik kollarımızla ortak çalışalım” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA