AK Parti Kars Milletvekilleri İçmesuyu Arıtma Tesislerini İnceledi

Ramazan ayını Kars’ta geçirmek üzere kente gelen AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile birlikte İçme suyu Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulundular.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisleri AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ve partililerle birlikte gelen milletvekilleri DSİ Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından tesisler hakkında bilgiler verildi.

İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde bulunan yaklaşık 46 üniteyi tek tek dolaşan AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan ve beraberindekiler, Karslıların mübarek ramazan ayında suya kavuşmalarının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirttiler.

BURADAKİ BORULARI VE VANALARI GÖRDÜĞÜNÜZDE ASLINDA CESAMETİ DAHA İYİ FARK EDİYORSUNUZ
Tesislerin isminin duyulduğunda sadece bir tesis olduğunu, ancak gezildiğinde hiçte öyle sıradan bir tesis olmadığının ortaya çıktığını ifade eden milletvekili Ahmet Arslan; “Tesisler ismini duyduğumuzda sadece bir tesis. Ama gelip gezdiğinizde, bütün üniteleri tek tek fonksiyonlarıyla birlikte incelediğinizde, en sonunda nihayetinde şehrin içme suyu depolarına giden suların, buradaki boruları ve vanaları gördüğünüzde aslında cesameti daha iyi fark ediyorsunuz. Gerçekten biz emeği geçen herkese bu anlamda çok çok teşekkür ediyoruz. Başta belediye başkanımız ve ekibi olmak üzere, DSİ ile birlikte iyi bir işbirliği çerçevesinde özellikle yüklenici firmamız DSİ mensupları belediye başkanı ve ekibi, bizler hocam ile hasbelkader özellikle bakanlıkta yapılması gerekeni takip etmek adına birçok gayret sarf edildi, ama bugün ne mutlu ki, Kars’a hele ramazan ayında sürekli su akıyor. Ve insanlarımız sürekli su içiyor. Ne mutlu Kars’a Karslılara” dedi.

KARS’IN SU SORUNU BUGÜN KONUŞUYOR OLMAK BELKİ DE AYIP OLANI, AMA SEVİNDİRİCİ OLANI DA BUGÜN BUNUN EN MEDENİ ŞEKİLDE ÇÖZÜLMÜŞ OLDUĞUNU GÖRMEKTİR
Kars’ta su sorununu bugün konuşuyor olmanın ayıp olduğunu belirten milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti iktidarının Kars’ı ayağa kaldırdığını, Kars’ın sorunlarına köklü çözümler bulduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Kılıç; “Su hayat, su insanın en önemli ihtiyacı ama nasıl su! Temiz su. Artık biz bir Afrika ülkesi değiliz. Yani Kars’ın su sorunu bugün konuşuyor olmak belki de ayıp olanı ama sevindirici olanı da bugün bunun en medeni şekilde çözülmüş olduğunu görmek. İnşallah bizde daha geçen yıla kadar hep buradaydık. Evlerimiz hale burada ben o depolardaki pis suyun kokusunu hiç unutamıyorum. İnsanımıza kim emeği olduysa, herkese Sayın Veysel Eroğlu’na ekibiyle beraber adım adım takip etti bu işi. Belediye başkanımız hakikaten gecesini gündüzüne kattı. Kars halkına şunu söylüyorum; bir şeyler yapıldığı zaman buna hep iyi tarafından baksınlar. Azıcık sabırlı olsunlar. Kocaman tesisi devasa bakın vanaların boyu bizim boyumuzdan yüksek onlarca bunlardan var. Bu tesisleri gelip görmelerini tavsiye ederim. Burada kurulurken işletilirken ufak tefek şeyler çıkar. Bunları büyütmemek lazım, abartmamak lazım. Beklemek ve iyi tarafından bakmak lazım. Budur katkı olan, budur çalışana ve emeğe gösterilen saygı. İşte sonucunda pırıl pırıl 24 saat akan su herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

MAHALLELERİ DOLAŞIYORUZ. SU İLE İLGİLİ KONU GÜNDEME GELDİĞİNDE VATANDAŞLARIN MUTLULUKLARINI GÖZLERİNDEN GÖREBİLİYORUZ
Ramazan ayında, mübarek ayda Karslılara içilebilir su verdiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, özetle şunları söyledi: Milletvekillerimizin çok ciddi katkıları oldu. Kars halkına ramazanda su vermek için çok ciddi anlamda çaba sarf ettiler. Bu anlam içerisinde ben kendilerine teşekkür ediyorum. Tesisimiz son teknoloji ne ise o şekilde donatıldı. Kars halkının hizmetine sunuldu. Artık bundan sonra kesinlikle çamurlu, buna benzer duruluk derecesi çok kötü durumda olan bir su değil de, arıtılmış durutulmuş bir su içeceğiz. Kars halkı mahalleleri dolaşıyoruz. Su ile ilgili bir konu gündeme geldiğinde mutluluklarını gözlerinden görebiliyoz. Bu da onların hakkıydı. Olması gereken buydu. Kars halkı bu güne kadar kaynaktan ne gelmişse onu içiyordu. Bundan sonra sağlıklı su kullanacak.” Bir süre tesisleri dolaşan milletvekilleri ve beraberindekiler, tesislerde incelemelerini tamamladıktan sonra içme suyu tesislerinden ayrıldılar. AK Parti Milletvekillerinin bayrama kadar Kars’ta kalacağı bildirildi.

Milletvekilleri il genelinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek .
Kaynak: İHA