Kahramanmaraş'tan Akıncılar'a Gelen İşçiler, Buğday Hasadında Çalışarak Para Kazanıyor

Kahramanmaraş'tan Sivas'ın Akıncılar ilçesine gelen işçiler, buğday hasadında çalışarak para kazanıyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği Akıncılar'da buğday hasadında çalışan işçiler, para kazanmak için sıcak havaya rağmen tarlalarda çaba sarf ediyor.

İşçilerden Mehmet Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akıncılar'daki çiftçilerle 15 yıldır güzel ilişkileri olduğunu belirterek, bu güzel ilişkiler sayesinde her yıl ailesiyle 3-4 ay yörede yevmiyeli olarak çalıştıklarını söyledi.

Köylerinden 30-40 kişinin bölgede çalıştığını belirten Akbaş, patoz işinde 70, saman yükleme işinde ise 80 lira yevmiye aldıklarını, hasat mevsiminin ardından tekrar Kahramanmaraş'a döndüklerini ifade etti.

Ramazan ayında oruçluyken sıcak havada tarlada çalışmanın zor olduğunu anlatan Akbaş, ''Ama bir şekilde hayatımız devam ediyor. Sağlığı yerinde olan orucunu tutuyor hem de tarlada çalışıyor. Ama rahatsız olanlar tutamıyor'' dedi.

Babasıyla tarlada çalışan 15 yaşındaki Müslüm Akbaş ise Kayseri'de bir lisede eğitim gördüğünü belirterek, ''Yaz tatilinde aileme yardım etmek amacıyla buralarda çalışıyorum. Okumak bundan kolay, bunun için en iyisi okuyacaksın. Eline mesleğini alacaksın ve bu sıcağın altında değil, serin yerde çalışacaksın'' diye konuştu.

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA