Alaca Belediyesi’nden 4 Bin Kişiye Sıcak Yemek

Çorum’un Alaca Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı ve aşevinde, hayırseverlerin katkılarıyla günlük 4 bin kişiye sıcak yemek veriliyor.

Bu yıl İmam Hatip Lisesi bahçesine kurulacak iftar çadırıyla günlük 250 kişiye iftar yemeği veren Alaca Belediyesi, İmam Hatip Lisesi zemin katına açılan aşeviyle birlikte toplam 4 bin kişiye yemek dağıtımı yapıyor.

Alaca Belediyesi, aşevine gelemeyecek yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlar içinde oluşturulan bir ekiple Ramazan ayı boyunca evlere yemek servisi yapacak. Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, her yıl olduğu gibi bu yılda iftar çadırı ve aşevinin Ramazan Ayı süresince Alacalı vatandaşların hizmetinde olacağını belirterek, iftar çadırında 250 kişiye, aşevinde ise yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Türk toplumunun en büyük erdemlerinden olan yardımlaşma ve dayanışmanın yoğunlaştığı, sabır, iyilik ve güzellik ayı olan Ramazan ayında kurulan iftar çadırında ve aşevinde verilecek yemeklerin maliyetinin belediye dışında ayni ve nakdi desteklerle karşılanacağının altını çizen Eyvaz, hayırsever vatandaşlardan iftar çadırı ve aşevine desteklerini esirgememelerini istedi.

İftar çadırı ve aşevinde günlük üç çeşit yemek vereceklerini ifade eden Eyvaz, ‘Yardımlaşmanın önem kazandığı, arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği, huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı 11 ayın sultanı Ramazan ayında Alaca Belediyesi himayesinde kurulan iftar çadırına tüm vatandaşlarımızı davet eder, verilen ayni-nakdi desteklerden dolayı tüm bağışçılarımıza teşekkür ederim’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA