Hamzalı Kız Kur'an Kursu'nda Öğrencilere Her Daldan Eğitim Veriliyor

Hayrat ilçesinde yer alan Hamzalı Kız Kur'an Kursu'nda öğrencilere Kur'an-ı Kerim okuma ve Arapça'nın yanı sıra sağlıklı beslenme, bilgisayar, dikiş-nakış, ilk yardım, yemek yapma gibi birçok konuda eğitim veriliyor.

Hamzalı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce Balaban beldesi Hamzalı Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda kurulan Hamzalı Kız Kur'an Kursu, geçen eğitim yılında hizmete girdi.

80'i yatılı 160 öğrenci kapasiteli kursta öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okuma ve Arapça'nın yanı sıra sağlıklı beslenme, bilgisayar, dikiş-nakış, çocuk eğitimi, çocuk psikolojisi, sağlık ve ilk yardım, hızlı okuma, yemek, pasta ve kek yapma gibi konularda eğitim alıyor.

Sadece Kur'an kursu eğitimi verilen diğer kurslardan farklı bir eğitimi olan ve birçok teknolojik imkanı bünyesinde barındıran kursta aile hayatı, görgü kuralları, davranış kültürü ve ibadet bilinci konularında da eğitim veriliyor.

7 katlı modern bir binası bulunan kursta bilgisayar kursu ve dikiş-nakış eğitimi verilen atölyeler, mescit, dinlenme salonu, eğitim ve uygulama sınıfları, eğitmen ve rehberlik odaları, yemek salonu ile her odada lavabo gibi imkanlar bulunuyor.

15-20 yaş grubundaki genç kızların eğitim gördüğü, kursiyerlerden ücret alınmayan kursun giderleri, dernek ve hayırseverler tarafından karşılanıyor.

Hayrat Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülüklerine bağlı 7 Kur'an kursu bulunduğunu belirterek, Hamzalı Kız Kur'an Kursu'nun 2011-2012 döneminde 60 öğrenciyle eğitime başladığını söyledi.

Kursun diğer Kur'an kurslarından farklı olduğunu ifade eden Kılıçbay, ''Kursumuzda Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitiminin yanı sıra günlük hayatta lazım olabilecek sağlıklı beslenme kültürü, bilgisayar eğitimi, dikiş, çocuk eğitimi ve çocuk psikolojisi konularında da eğitim verilmektedir'' dedi.

Kılıçbay, kursta geleceğin annelerini yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Kursumuz yeni hizmete açılmış olmasına rağmen bu sürede sağlık ve ilk yardım, anlayarak hızlı okuma semineri, dikiş-nakış, yemek, pasta ve kek yapma gibi günlük hayatta lazım olacak bilgiler de kızlarımıza ileride anne olacakları düşünülerek verilmektedir. Kurslar alanında uzman öğreticilerce veriliyor. Kursumuzda geleceğin annelerini yetiştiriyoruz.''

Kursun süresinin 4 yıl olduğunu söyleyen Kılıçbay, ''Kur'an kursumuzun 60 öğrencisinden 35'i yatılı eğitim görmektedir. Kursumuzda Hayrat'ın yanı sıra Trabzon'dan öğrenciler eğitim alıyor. Arapça eğitim alan 3 Gürcü kız öğrencimiz bulunuyor. Kursumuza katılan ve lise mezunu olmayan bazı öğrencilerimiz de liseyi dışarıdan okuyup lise diploması alabiliyor'' diye konuştu.

Yayıncı: Hande Cankar
Kaynak: AA