CHP Miletvekili Dilek Akagün Yılmaz Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, basında sansürün kaldırılışının 34. yıldönümü nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

özgür basının, demokratik, insan haklarına saygılı, hukuk devleti temelinde şekillenen bir toplum yapısı için vazgeçilemez unsurlardan olduğunu Belirten Dilek Akagün Yılmaz, ziyarette tutuklu gazeteciler ve gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesi konularını değerlendirdi. 24 Temmuz’u Basın Bayramı olarak kutlamanın mümkün olmadığını da ifade eden Dilek Akagün Yılmaz, gazetecilerin halkın haber alma özgürlüğünü kullandırdığını kaydetti.

Gazetecilere yönelik baskıların Son yıllarda arttığını da anlatan Yılmaz, “İktidara ters gelen kimi düşüncelerini ifade ettikleri için hapislere atılan yüzlerce gazeteci var. İktidar, basını baskı ve sindirmeyle kontrolü altında tutuyor. Biz özgür, tarafsız bir basın anlayışının olmasını istiyoruz. Özgür basının halkın sorunlarına daha iyi eğileceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda gazetecilerin yıpranma olarak adlandırılan fili hizmet zamlarının geri verilmesini istiyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ilimizdeki ve ülkemizdeki tüm gazetecilerin bayramını kutluyorum” dedi.

Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz ise CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’a ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, gazetecilerin sorunlarının çözümü noktasında destek istedi. Dilek Akagün Yılmaz'a ziyaret sırasında Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem ile Karahallı Belediye Başkanı Nihat Süzek ve CHP'li İl Genel Meclisi Üyeleri de eşlik etti .
Kaynak: İHA