Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi’den 'yerel Seçimler' Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Yerel seçimler 2014 yılında yapılacaktır.

5 yılda bir yapılan bu seçimlerin öne alınması mümkün değildir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı ve iftar yemeğine katıldı.

Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, son günlerde öne alınıp alınmayacağı tartışmaları yapılan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerel yönetimlerin teşkilatlarla istişare yapıp, çalışmalarını programladığında önlerine 2014 hedefinin çıkacağını dile getiren Tanrıverdi, yerel seçimlerin 2014 yılında yapılacağını açıkladı.

Anayasa gereği yerel seçimlerin 5 yılda bir yapıldığını, bu seçimlerin öne alınmasının mümkün olmadığını vurgulayan Tanrıverdi, “Anayasa değişikliği gerekir. Dolayısıyla anayasa değişikliğinin yapılabilmesi için de bildiğiniz gibi Türkiye 'de 367 garabeti vardır. Bizim her ne kadar meclis içerisinde sayısal çoğunluğumuz varsa da, 'Cumhuriyet Halk Partili bir arkadaşımız sayısal çoğunlukları var, bunu öne alabilirler ' diye ifade etmiş olsa da, bu sayısal çoğunluğa bağlı bir şey değil; 367 garabetine dayalı bir şeydir. Dolayısıyla eğer yerel seçimlerin öne alınması düşünülürse meclis içerisindeki siyasi partilerin uzlaşması ile mümkündür. Böylesi bir öneri söz konusu olursa oturur, biz de yetkili kurullarımızda bunu değerlendiririz ' ifadelerini kullandı.

Türkiye 'de AK Parti ile birlikte artık seçimlerin zamanında yapıldığını dile getiren Tanrıverdi, 'Böylesi bir gelenek oluşmuştur. Genel seçimler zamanında yapılmaktadır. Yerel seçimler de zaten anayasa gereği zamanında yapılmaktadır. Bizim tercihimiz, seçimlerin zamanında yapılmasıdır. Ancak olağanüstü bir gerekçe ile öne alınması için meclis içerisinde uzlaşı söz konusu olacaksa bu konuda yetkili kurullarımızla konuşur, değerlendirir, seçime 'evet ' deriz. Zaten bizim çalışmalarımız seçim için değildir, biz her zaman hazırız. Bizim çalışmalarımız gelecek nesil içindir. Biz her zaman her seçime hazırız. Türkiye istikrarın tadını almıştır. İstikrarı bu millet kimseye bozdurmaz. Biz de bunun bozulmasına fırsat vermeyiz. Milletimiz bu noktada bu fırsatı hiç kimseye vermez ' diye konuştu.

Kaynak: İHA