5 ocağı yakan haber sahurda geldi

Dağlıca'daki helikopter kazasında şehit olan 5 askerle, Yeşiltaş Karakolu'ndaki el bombası kazasıyla Van'daki çatışmadan 5 gün sonra şehit düşen erler dün birlikte memleketlerine uğurlandı. Aileler dört gözle çocuklarını beklerken, sahurda gelen acı haberle yıkıldı

Hakkari'de Dağlıca'nın 12 km. kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişi sırasında düşen helikopterde şehit olan Piyade Teğmen Nuri Akman, J. Hv. Tek. Astsubay Ahmet Çağlar, Piyade uzman çavuşlar Regaip Şahin, Muhammed Şahin ve Muharrem Saygün, Van'daki törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Acı haber Ankara, Samsun, Amasya, Manisa ve Sakarya'ya sahur vakti ulaştı. Bayramda evlatlarına kavuşmayı bekleyen aileler, cenazelerini almaya gitti.

Van'da düzenlenen törende 5 askerin yanı sıra Yeşiltaş Karakolu'ndaki el bombası kazasında şehit olan erle, 18 Temmuz'daki çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen askerin de cenazeleri uğurlandı. Ortak cenaze törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin kuvvet komutanları da katıldı. Cenazelerin uçağa uğurlanışı sırasında şehit aileleri herkesi ağlattı.

- SAMSUN: Teğmen Nuri Akman'ın, Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Kızılcakoru Köyü'ndeki evine şehit haberi gece vakti ulaştı. Şehidin babası Kurtça Akman'ın 27 yıldır felçli olduğu ve gözlerinin görmediği öğrenilirken, kız kardeşleri 'Nişanını yapacaktık'' diye ağladı.
- ANKARA: Aynı kazada şehit düşen Astsubay Mümtaz Çağlar'ın ailesinin yaşadığı Ankara'daki evine gece vakti gelen acı haber aileyi yıktı.
- AMASYA: Şehit Uzman Çavuş Muharrem Saygun'un Amasya'nın Suluova İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evli ve bir kız babası olduğu öğrenildi.
- MANİSA: Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin'in Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Yeşiltepe Köyü'ndeki baba evine haber sahurda geldi. Şahin'in bir çocuğu bulunuyordu.
- SAKARYA: Kazanın 5. şehidi Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in Sakarya'daki baba evi de gelen haberle yıkıldı. Şehidin babası Hayrettin Şahin, 'Kasımda düğününü yapacaktık Başımız sağ olsun' diye ağladı.

AYNI EVDEN 2. ŞEHİT
VAN'IN Gürpınar İlçesi Elaçmaz Köyü'nde 18 Temmuz'da PKK'lıların kurduğu pusuda yaralanan askerliğinin bitmesine 28 gün kala tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Jandarma Er Ümit Akbaş'ın ailesi ikinci şehit acısıyla bir kez daha yıkıldı. Ümit Akbaş'ın amcası Savaş Akbaş'ın da 2005'te Şırnak'ta şehit olduğu öğrenildi. Akbaş'ın cenazesi bugün Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Edirnekapı Şehitiği'nde toprağa verilecek.