Samsunlu Şehit, Gözyaşları Arasında Defnedildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Dağlıca mevkisinde düşen helikopterde şehit olan Samsunlu Uzman Çavuş Muharrem Saygün, Havza ilçesine bağlı Eymür köyünde düzenlenen askeri tören sonrasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Muharrem Saygün’un (28) askeri uçak ile Merzifon Havaalanı’na gelen cenazesi, buradan ailesinin yaşadığı Amasya’nın Suluova ilçesindeki evine götürüldü. Şehidin cenazesi, helallik alındıktan sonra defnedilmek üzere memleketi Samsun’un Havza ilçesi Eymür köyüne getirildi.

Düzenlenen askeri törene Amasya Valisi Celil Öz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Abdullah Doğan, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, askeri ve mülki erkan ve şehidin yakınları katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Muharrem Saygün'ün eşi Aslı Saygün, babası Kadir Saygün ve annesi Muazzez Saygün sinir krizleri geçirirken, yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Ayakta durmakta güçlük çeken Aslı Saygün, “Kefen sana yakışmadı aşkım, eşimin kefenini çıkartın” diye ağladı. Aysima (3) ve 9 aylık Asi Buğlem isminde iki çocuk babası olan şehit Uzman Çavuş Muharrem Saygün’un cenazesi Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazından sonra Eymür köyü mezarlığına defnedildi .
Kaynak: İHA