Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı Açıklaması

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, ''Giresun Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi Fındık Araştırma İstasyonu'yla birleştirilirse dünyanın saygın merkezlerinden biri olur'' dedi.

Akbaşlı, bir restorantta katıldığı programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi'nin fındık alanında dünyada saygın üniversitelerinden biri haline gelebileceğini söyledi.

Giresun'un bir fındık kenti olduğunu Giresun Üniversitesi'nin de dünyada fındıkla yükselebileceğini Rektör Prof. Dr. Aygün Attar'a bir görüşmesinde anlattığını ifade eden Akbaşlı, ''Giresun Üniversitesi fındık alanında İtalya, İspanya, Amerika, Azerbaycan ve Gürcistan gibi ülkelerin üniversiteleriyle işbirliği yapabilir ve fındık alanında önemli başarılara imza atabilir. Ancak başarıya imza atmanın başında Giresun Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi'nin Fındık Araştırma İstasyonu'yla birleştirilmesi geliyor. Eğer birleşme olursa Fındık Araştırma Merkezi dünyanın saygın merkezlerinden biri olur'' diye konuştu.

Birleşmenin olması için başta siyasiler olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Giresun'daki sivil toplum örgütlerinin ve tüm kamuoyunun Giresun Üniversitesine destek vermesi gerektiğini belirten Akbaşlı, şunları kaydetti:

''Fındık Araştırma İstasyonu'nun üniversite bünyesine katılmasının ardından Fındık Araştırma Merkezi akademisyenlerle taçlandırılırsa üniversite fındık alanında çok başarılı olacaktır. Eğer bunu bu yıl yapabilirsek 2014 yılında birinci Dünya Fındık Kurultayı'nı Giresun Üniversitesi'nin başkanlığında yapabiliriz. Kurultayla birlikte dünyada fındık yetiştirilen yaklaşık 30'a yakın ülkenin fındıkla ilgili bilim adamlarını, sanayicilerini ve çiftçi temsilcilerini Giresun'a getirebiliriz''

Muhabir: Gülizar Şenel

Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA