Dpü, İtalya’da 18 İtalyan Üniversitesi İle İşbirliğinin Temelini Attı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) yetkilileri, İtalya’da Türk-İtalyan Üniversiteleri İşbirliği Toplantısı’na iştirak ederek, 18 İtalyan üniversitesinin temsilcisiyle işbirliği konularını görüştü.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kaan Erarslan, DPÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Oktay Şahbaz ile birlikte İtalya’nın başkenti Roma’da Türk-İtalyan Üniversiteleri İşbirliği Toplantısı'na katıldı.

Katıldıkları toplantıyla ilgili bilgi veren Prof.Dr.Kaan Erslan, “Students’ Mobility Between Italy and Turkey: Strategies and Tools” adlı toplantıya İtalya Yüksek Öğretim Kurulu (CRUI), İtalyan Üniversiteler Konsorsiyumu (CINECA), YÖK, Ulusal Ajans yetkilileri ve bazı Türk üniversitelerinin katıldığını belirtti.

Prof.Dr.Kaan Erslan, İtalyan tarafının yüksek profilde ilgi gösterdiği buluşmanın ilk kabulünü İtalya Milli Eğitim Bakanı Francesco Profumo’nın yaptığını kaydederek, Milli Eğitim Bakanı Francesco Profumo’nın, ülkesinin güçlü ve önemli bir müttefiki olan Türkiye ile eğitim ve bilim alanında yüksek düzeyde işbirliği isteğini dile getirdiğini ifade etti.

Prof.Dr. Erslan, katıldıkları Roma Tre Üniversitesi'nde 18 İtalyan üniversite temsilcisi ile görüşülerek işbirliği temelinin atıldığını kaydederek, şu açıklamalarda bulundu: "Roma Tre Üniversitesi'ndeki toplantıların ilk kısmında İtalya Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Marco Macini, CINECA Başkanı Marco Lanzarini, Ulusal Ajans Başkanı Musa Ceylan, Erasmus Koordinatörü İlyas Ülgür, YÖK Avrupa Birliği ve Uluslararası Programlar Direktörü Ercan Laçin, Mevlana ve Farabi Programlar Koordinatörü Ayşad Güdekli birer konuşma yaptılar. Toplantının ikinci kısmında ise üniversitelerarası görüşmelere geçildi. Dumlupınar Üniversitesi’nden Prof.Dr. Kaan Erarslan ve Yrd.Doç.Dr. Oktay Şahbaz, 18 İtalyan üniversite temsilcisi ile birebir Erasmus öğrenci ve personel hareketliliği ile bilimsel işbirliği konularında görüşmeler yaparak kurulacak işbirliklerinin temelini attılar.”
Kaynak: İHA