Kamalak: Evet, İktidardakilerle Kardeşiz Ama Habil İle Kabil De Kardeşti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kendilerine bazen “Ak Parti sizin kardeşiniz değil mi, onlar da Erbakan hocanın öğrencileri değil mi?” şeklinde sorular yönetildiğini belirterek, “Evet kardeşiz ama unutmayın ki Habil ile Kabil de kardeşti." dedi.

SP Ankara İl Başkanlığı’nın Siteler ' de bir düğün salonunda düzenlediği iftar yemeğine katılan SP Genel Başkanı Kamalak , partililere seslendi . Partililerin ve İslam aleminin Ramazan Ayı’nı kutlayan Kamalak , hak ve güçten kasıtlarını dile getirdi . Dünyada iki tür hak anlayışı olduğunu ifade eden Kamalak , birincisinin firavunların hak anlayışı , ikincisinin de peygamberlerin hak anlayışı olduğunu kaydederek , firavunların hak anlayışının güçle alakalı olduğunu , eğer güçlüysen haklısın anlayışına sahip olduğunu söyledi .

Konuşmasında partililere davanın haklılığının geçici çoğunluklarla olamayacağını ifade eden Kamalak , davanın haklılığının ilahi iradeye uygunluğu ile olabileceğini dile getirdi . Bazen kendilerine , “AK Parti de sizin kardeşiniz değil mi , aranızda ne fark var? Onlar da Erbakan hocanın öğrencileri değil mi?” şeklinde sorular sorulduğuna işaret eden Kamalak , “Evet kardeşiz ama kardeş olmak yetmiyor . Unutmayın ki Habil ile Kabil de kardeşti . Yine öğretmenlerimiz daha iyi bilir , bir sıfırlık öğrenciler vardır , bir de beşlik öğrenciler vardır . Merhum Erbakan hocanın da dediği gibi , demek ki biz ders anlatırken onlar dersten kaçmışlar . ” şeklinde konuştu .

AK Parti ile farklarını anlatmaya devam eden Kamalak , hepsinden önce yol farkı olduğunu , AK Parti’nin AB’ye yöneldiğini , kendilerinin ise İslam alemine ve doğuya yöneldiklerini vurguladı . Yine amaçlarının da farklı olduğunu kaydeden Kamalak , şöyle devam etti : “Kardeşlerimizin amacı , AB’ye üye olmak . Onların girmeye çalıştığı bayrağın altında Hıristiyan birliği var , bizim bayrağımızın altında ise İslam birliği var . Evet , şimdi soruyorum ; AB mi yoksa İslam Birliği mi?”Dördüncü farkları olarak , AK Parti’nin küresel işbirlikçilerle birlikte hareket ettiğini savunan Kamalak , hükümetin ABD’nin Irak ' a girdiği dönemdeki politikası ile NATO’nun Libya’ya girişindeki politikasını eleştirerek örnek verdi . Kamalak , hükümete eleştirisini Suriye konusunda da sürdürerek , Suriye konusunda Türkiye’nin savaşa çekilmek istendiğini , hükümeti defalarca uyardıklarını anlattı . Ankara İl başkanlığının organize ettiği iftar yemeğine , parti GİK üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Şevket Kazan’ın yanı sıra , il ve ilçe yöneticileri katıldı .