LYSBirincisi Aldanır: “Beklediğim Bir Sonuçtu”

Lisans Yerleştirme Sınavları'nda (LYS) üç puan türünde Türkiye birincisi olan Fatih Mehmet Adanır, “Benim için beklediğim bir sonuçtu, yani çok da sürpriz değildi” dedi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarını puan türlerine göre birinci olanları açıkladı.

Fatih Fen Lisesi öğrencisi Fatih Mehmet Adanır, Lisans Yerleştirme Sınavları'nda TM - 1, TM - 2 ve TM - 3 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Emlakçı bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olan Fatih Mehmet Adanır, öğrencisi olduğu dershanede kameraların karşısına geçti.

Türkiye birincisi Fatih Mehmet Adanır “Mutluyum. Benim için beklediğim bir sonuçtu. Yani çok da sürpriz değildi. İlk yüze girmeyi bekliyordum. Birincilik nasipti. Birinci oldum. Okul ve dershane hocalarıma buradan çok teşekkür ediyorum. Düzenli çalıştım bizim her gün belli saatler arasında etüdümüz vardı. Etüde çalışıyorduk. Bu şekilde düzenli bir çalışmam vardı. Arkadaşların birinci sınavda ümitsizliğe kapılmasınlar çünkü ikinci sınavın yüzdesi daha önemli. Bu şekilde çalışırlarsa daha iyi sonuç alacaklarını düşünüyorum” dedi.

DİL1 puan türünde İstanbul Lisesi’nden Türkiye birincisi Merve Özperk ise ‘’Dershane hocalarımın verdiği programlara düzenli bir şekilde uydum, çalıştım. Çok tempolu bir yıl geçirdim. Benden sonra gelecek arkadaşlarımın da düzenli programlı çalışmalarını, yani hocalar bu konuda tecrübeli onların sözleri önemsemelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA