İstanbul'a 'Zenginleştirilmiş Kütüphane'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında yapımı tamamlanan Halil Fahri Orman İlköğretim Okulu kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Kütüphane Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Merter Platformu işbirliğiyle Esenyurt Halil Fahri Orman İlköğretim Okulu'nda, "Zenginleştirilmiş Kütüphanelerin Kurulması ve Okuma Kültürünün Geliştirilmesi" protokolü imza törenine katılan Bakan Dinçer, açılış öncesi okul bahçesindeki oyun stantlarını gezdi. Kütüphane açılışına Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız katıldı.

Türkiye genelinde 20 okulun kütüphanesini yapacak olan Merter Platformu ile protokol imzalayan Bakan Dinçer, kütüphanelerin birbirinden farklı dizayn edileceğini ifade etti.

Bu kütüphanenin çok özellikli olacağını belirten Dinçer, amaçlarının kütüphane vasıtasıyla çocukları kitaba yaklaştırmak ve kitabı sevdirmek olduğunu söyledi.

Dinçer, “Bugünkü imzaladığımız protokol ile İstanbul’da 10, Anadolu’da 10 okul olmak üzere toplam 20 okulda kütüphane yapacağız. Bu kütüphanelerin hepsi birbirinden farklı projeler olacak. Burada amacımıza ulaştığımızı görürsek bu kütüphaneleri Türkiye’de yaygınlaştırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Bakan Dinçer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili kanundan sonra biz eğitimde paradigma değişikliği yapmaya karar verdik. Bunun özünde çocuklarımızı erken yaşta eğitime almak, küresel düzeyde rekabet sağlayacak bilgi ve yeteneklerle donatmak, toplumsal sorumluluklarla benimseyeceği bir eğitimi vermek yatıyor. İstiyoruz ki çocuk okula mecbur olduğu için değil, okula severek gelmesi için çalışıyoruz.” Açılış konuşmalarının ardından Dinçer, kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.Açılıştan sonra Dinçer katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.