Cayır cayır yanan Polat Towers'in İçinden İlk Görüntüler

Polat Towers'ın yangından sonra harabeye dönen giriş katı ilk kez Kanaltürk ekranlarında yayınlandı.

Şişli'de bulunan 42 katlı Polat Tower Residence'de çıkan yangın, çevredekilere korkulu anlar yaşattı. Binada ve çevredeki araçlarda hasara yol açan yangında bir itfaiye eri düşerek yaralandı, bazı itfaiye erleri de dumandan etkilendi. Yangında can kaybı olmadı.

Saat 10.40 sıralarında Fulya'daki Polat Tower'ın giriş katında önce iki küçük patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alevler yükselmeye başladı ve alevler rüzgarın da etkisiyle tüm binayı sardı, bina dumanlar altında kaldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polat Tower'de mahsur kalanlar yapılan anonslarla hızla tahliye edildi, çevredeki işyerleri ve konutlar boşaltıldı.

O GÖRÜNTÜLER İLK KEZ YAYINLANDI

İstanbul'da yaşanan korku dolu anlardan sonra harabeye dönen Polat Towers'in giriş katı ise ilk kez Kanaltürk ekranların yayınlandı.

ADNAN POLAT CANLI YAYINDA ANLATTI

Canlı yayına bağlanan Polat Towers'in sahibi Adnan Polat ise Polat Towers'ta yaşanan olayları anlatırken Polat Towers'in akıllı bina olması nedeniyle felaketin eşiğinden dönüldüğünü ifade ederek 'Bu binanın kendi bu tür felaketlere karşı reaksiyon özelliği var. Akıllı bina olmasaydı içeriye de girerdi. Onunla birlikte binanın içindeki doğalgaz hattı kesiliyor, asansörler duruyor. Merdivenlere yüksek basınçlı hava veriliyor. Normalde 1000-1500 insan yaşıyor. Bizim çocuklar, ufak köpekleri bile aldık diyorlar. Buradaki dairelerin içinde musluk su kaçırsa hemen tamiri yapılıyor. 36 bin noktadan kontrol edilen bir bina bu. İyi ki de yapmışız. Kimsenin yaralanmaması da bizim için en büyük ödül oldu. ' dedi.

BEYAZ GAZETE