Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklama Yaptı

Büyükşehir Belediyesi ve Bıçakçılar Odası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ''Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması''nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın, kentin en önemli simgelerinden biri olan bıçakçılığın, gelişmesi, gerçek bir el sanatı olarak değerlendirilmesi ve gelecek yıllara taşınması amacıyla yapıldığını söyledi.

Altepe, Bursa'nın kendine has el sanatlarının en büyük zenginlik olduğunu, bunlardan birinin de ''Bursa bıçağı ve çakısı'' olduğunu vurgulayarak, ''Bursa'da üretilen bıçak, Türkiye'de Bursa'yı merkez yaptı, bu işin kalbi, hep Bursa oldu, örnek çalışma ve üretimler burada yapıldı. Tüm Türkiye Bursa'yı örnek aldı. Amacımız bunun devam etmesi'' diye konuştu.

Sanatkarın, sanatın değerinin artmasını istediklerini dile getiren Altepe, bıçak sanatkarlarının hep aynı üretimleri yaptığını, bundan sonra yeni tasarımlarla çeşitlendirme yapılması gerektiğini belirtti.

Altepe, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yarışmaya katılan bıçak sanatkarlarının, ''mutfak seti, av ve hançer seti, kılıç seti, çakı seti, testere seti, döner bıçağı seti'' olmak üzere 6 kategoride yarıştıklarını kaydetti.

Jürinin değerlendirmesi sonucu her kategoride, birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin lira para ödülü ve plaket verildi.

Muhabir: Büşra Nur Özcan / Haluk Yüksel

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA