7 Ay Kalp Bekleyen Genç Kameraman 6 Saatte Kurtuldu

İstanbul’da yaklaşık 7 ay kalp bekleyen Cihat Çengeloğlu’na sevindirici haber Trabzon’dan geldi.

Trabzon’dan 6 saat içinde getirilen kalp, 6 saat 5 dakika Sonra Çengeloğlu’nun göğsünde atmaya başladı.

Hatırla Sevgili, Çemberimde Gül, Gönülçelen gibi çok sayıda dizide kameramanlık yapan Cihat Çengeloğlu (24), sette fenalaşıp hastaneye getirildiğinde kalbinin sadece yüzde 10 kapasiteyle çalıştığı anlaşıldı. Kalbi defalarca duran Çengeloğlu, yoğun bakım ünitesinde yaşatıldı. Daha Sonra genç kameramana Trabzon’dan gelen haber umut oldu. 6 saat içinde alınması ve takılması gereken kalp aradaki bin 100 kilometreye rağmen 6 saat 5 dakika Sonra Cihat Çengeloğlu’nun göğsünde atmaya başladı.

Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde basın mensuplarına yaşadığı süreci anlatan genç kameraman Çengeloğlu, “Yaklaşık yedi sekiz aydır pompayla yaşıyorum. Bir senedir de hastayım. Bir anda geldi biraz yıktı beni ama şu anda çok iyiyim. Yeni kalbimle yeniden doğmuş gibiyim. Bu kalbi bir senedir bekliyorum yedi aydır makineyle yaşıyordum. Daha önce kalp bulundu ama uyum sıkıntısı yaşandı yaşlar uymadı kilo sıkıntısı oldu uygun bir doner gelmedi. Burada doğum günüm kutlandı. Hastane ekiplerince iki kere doğdurdular beni aslında 5 Temmuz ve 12 Temmuz. Mesleğimi yapacağım çünkü çok seviyorum. Yorucu oluyor ama oturduğum yerden yapacağım. Umudumun kalmadığı bittim dediğim anda geldi bu haber bana herkesin organ bağışı yapmasını istiyorum. Ben bile organlarımı bağışlayabilirim bu süreçten Sonra. Vücudumdaki bütün organlarımı verebilirim bir insanın kanı bile o kadar önemli” dedi.

Genç kameramanın annesi Nedret Çengeloğlu da, Trabzon’daki aileye teşekkür ederek, “Onlar organlarını bağışlamasaydı şu anda benim evladım yoktu diyebilirim. Sonunda duanın emeğin gücünü rabbim gösterdi. Anlatılmaz bir duygu organ bağışını bütün herkesin yapmasını istiyorum. Trabzon’da da ilk organ bağışı olmuş onu da bize nasip etti cenabı Allah. Ben çocuklarımın organlarını bağışladım ve organ bağışının yaşarken yapılmasını diliyorum Son deminde çok zor oluyor. O acının içinde bağış yapmak ailelere zor geliyor ama öncesinde hazırlıklı olunursa her şey daha güzel oluyor. Çok mutluyum ama öbür aile içinde çok üzgünüm ama onlar 1 evlat kaybetti ama bir anda 4 evlada sahip oldular. Çok güzel bir mesleği var mesleğini yapmasını devam ettirmesini istiyorum” diye konuştu.

Herkesin organ bağışı yapması konusunda çağrıda bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Erman Pektok da, “Aslında uzun bir maraton koştuk. Ailesiyle birlikte biz Doktorlar hemşireler hastane çalışanları elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Ülkemizde henüz bu aşamada kaydetmemiz gereken çok yol oldu. Ancak ne yazık ki organ bağışı konusunda eksikliklerimiz var. Organ bağışını arttırabilirsek insan kaybının önüne geçmiş olacağız” dedi.

Kaynak: İHA