Gediz'de Üreticilere 30 Baş Damızlık Saanen Tekesi Dağıtıldı

Gediz ilçesinde kıl keçisi yetiştiriciliğiyle uğraşan 15 kişiye, ikişer baş damızlık saanen tekesi dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Koyun ve Keçilerin Verimliliğini Artıma Projesi kapsamında üreticilere damızlık saanen tekesi dağıtımı için Gediz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde tören yapıldı.

Törende konuşan Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı, Koyun ve Keçilerin Verimliliğini Artıma Projesi ile Gediz ve çevresinde uygulamaya başladıkları melezleme yöntemiyle en iyi cinslerden olan saanen keçisinin yaygınlaşması için geçen yıl 15 yetiştiriciye toplam 30 damızlık teke dağıttıklarını söyledi.

Bu dağıtımdan olumlu sonuçlar almaya başladıklarını belirten Satıcı, bu yıl da Eskigediz ve Yunuslar beldeleri ile Arıca köyünden 5'er üreticiye ikişer baş olmak üzere toplam 30 damızlık teke dağıttıklarını ifade ederek, ''Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesi kaynaklı proje 30 bin lira bedelli olup, tekeler üreticiye tamamen geri ödemesiz olarak verilmiştir. Projenin amacı verimi düşük kıl keçileri ile saanen tekelerini melezleyerek bölgede süt ve hayvan üretimini en az iki katına çıkarmaktır'' dedi.

Daha sonra, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy'un hazır bulunduğu törende, tekeler sahiplerine teslim edildi.

Muhabir: Mehmet Altıntaş

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA