''tunceli Sarımsağının Tarla Koşullarında Üretiminin Gerçekleştirilmesi Projesi''

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, ''Tunceli Sarımsağının Tarla Koşullarında Üretiminin Gerçekleştirilmesi Projesi''nin yürütüleceğini bildirdi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör ve güvenlik kaygıları nedeniyle yaşadıkları yerlerden göç etmek durumunda kalan vatandaşlardan gönüllü olarak geri dönmek isteyenlerin geri dönüşlerinin kolaylaştırılması, ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesi amacıyla Tunceli merkez ve ilçelerinde Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında Vali Mustafa Taşkesen'in talimatları doğrultusunda, ''Tunceli Sarımsağının Tarla Koşullarında Üretiminin Gerçekleştirilmesi Projesi'' yürüteceklerini belirtti.

Projeyle 20 çiftçinin sarımsak üreticisi haline getirileceğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

''Tunceli sarımsağı tek dişli, aroması güçlü ve bölgede doğal ortamda yetişen endemik bir bitki türüdür. Tunceli sarımsağına bu özelliklerinden dolayı gün geçtikçe talep artıyor. Vatandaşlar tarafından toplanarak satılan sarımsak bölge insanı için önemli gelir kaynağı oluşturuyor. Biz bu projeyle hem sarımsağın doğada aşırı toplanmasının önüne geçmek istiyoruz hem de çiftçilerimize sarımsağın kendi arazilerinde üreterek daha çok gelir elde etmelerini hedefliyoruz. Temmuz ayında başlayacağımız projemize katılan çiftçilerimize sarımsağın üretim materyallerini sağlayarak vereceğiz ve her türlü teknik desteği müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından sunacağız.''

Kaya, Aralık ayında Son bulacak projenin bölge insanına örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA