MHP'li Evirgen: “Erdoğan ve Kurtulmuş Görüşmesi Bahçeli’ye İlham Vermeli”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucular Kurul Üyesi Faruk Evirgen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Numan Kurtulmuş’un görüşmesi üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek, “İktidar olmak istiyorsanız Başbakan Erdoğan gibi cesaretli olmalısınız” dedi.

Yazılı açıklama yapan MHP Kurucular Kurul Üyesi Avukat Faruk Evirgen, “AK Parti’nin istikrarlı iktidarının ve güçlü kalmasının arkasında, Erdoğan’ın kendi liderliği ile ilgili korku taşımaması yatmaktadır. Erdoğan AK Parti’ye güç verecek herkese kapıyı açık tutarak liderliğini güçlendirirken, Sayın Bahçeli tam tersi tutumla Milliyetçilerin önündeki iktidar şansını ortadan kaldırmaktadır” dedi.

Bahçeli’nin MMP ve BBP liderlerini MHP çatısına davet etmesi gerektiğini ifade eden Evirgen, “Son kongrede genel başkan adaylığını açıklaması gerekçe gösterilerek MHP‘den ihraç edilen ve yeni bir parti kurmak zorunda bırakılan (MMP) Milliyetçi ve Muhafazakar Parti Kurucu Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Bahçeli tarafından liderlik gösterilerek kongre öncesinde aynı şekilde MHP saflarına davet edilmelidir” diye konuştu.

Eğer iktidar hedefi taşıyorsa MHP'nin bu tür adımları atmak zorunda olduğunu belirten Evirgen, "Aksi durumda bu ülkede AK Parti iktidarı karşısında hezimet kaçınılmaz olacaktır. MHP parti içi demokrasiyi geliştirmeli ve parti içinde yeni vizyon ve dinamikleri kucaklayan bir genişliği hazmetmelidir. Bu tür birleşmelerin, toparlayıcı ve güçlü görüntü vermek adına büyük değere sahip atılımlar olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Kaynak: İHA