Ak Parti Milletvekili Akbulut Açıklaması

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, ''Basın İlan Kurumu'nun Tekirdağ'da şube açması çok olumlu buluyoruz'' dedi.

Beraberindeki heyet ile Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey'i ziyaret eteden Milletvekili Akbulut, şubenin il için önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Akbulut, ''Basın İlan Kurumu'nun Tekirdağ'da şube açmasını, çok olumlu buluyoruz. Yerel basının bir yerde sorunlarına sahip çıkmak açısından, desteklemek bakımından bir müessese oluştu. Bu çok güzel birşey. Daha önce valilikte yazı işleri müdürlüğü tarafından bu iş yapılıyordu, o da bu işin sahibi değildi'' diye konuştu.

Türkiye'nin gelişmesinde ve büyümesinde medyanın da rolü olduğunu belirten Akbulut, ''Bu nedenle, medyanın da sorunları çözülerek bu büyümede yerini daha sağlıklı alması hepimizin samimi dileği. Ben çok olumlu buluyorum'' diye konuştu.

Canbey'de, yerel gazeteciliğin çok zor bir iş olduğunu belirterek, ekonomik olarak imkan gerektirdiğini kaydetti.

Yerel gazetelerin kalite çıtasını yukarı çekmek için hem ekonomik anlamda hem de içerik anlamında ellerinden gelen katkıyı sunmaya gayret ettiklerini belirten Canbey, 2009'dan bu yana illerde şube açmaya başladıklarını ve şu anda 32 ilde şubeleri bulunduğunu kaydetti.

Muhabir: Muhterem Erkul

Yayıncı: Neşat Ergül
Kaynak: AA