3. Uluslararası Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması’nın Şampiyonu Kosova

Bursa İnegöl’de gerçekleştirilen 3. Uluslararası Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması’nın şampiyonu Kosova Cumhuriyeti oldu.

İnegöl Belediyesi tarafından 25 yıldır düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında 9 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen “Uluslararası Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması” çekişmeli anlara sahne oldu.

Konuk ülkelerin delegasyonları ile çok sayıda İnegöllünün takip ettiği yarışmada 9 ülke halk dansları ekiplerinin yerel giysileri ile yaptıkları gösterilerde renk cümbüşü yaşanırken, her ülkeden 1’er kişi olmak üzere 9 jüri üyesi nezaretinde gösterilerini sunan halk dansları ekipleri kıyasıya yarıştı.Abhazya, Bosna-Hersek, Çuvaşistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kosova, Karadağ, Makedonya Cumhuriyetleri ekipleri, sırasıyla gösterilerini sunarken, geçen yıl ve önceki yıl düzenlenen iki yarışmanın da birincisi olan Gürcistan Cumhuriyeti ekibi ise, yarışmanın kuralı gereği derecelendirmeye alınmayarak, sadece gösterilerini sundu. Yaklaşık 1.5 saat süren gösterilerin ardından, jüri üyelerin derecelendirme yaptığı anda sahne alan İnegöl Tarihi Mehteri, konser verdi.Derecelendirme yapıldığı sırada konuşan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, oyunları izlerken duygulu anlar yaşadığını ifade ederek, “Beyinler oyunlarla kardeşlik kuruyor. Keşke insanların üzerinde kamuflaj giysisi, askeri elbiseler olacağına, böyle rengarenk folklor elbiseleri olsa, ellerinde silah tutacaklarına, barışı simgeleyen mendiller tutsalar. Ama inanıyorum ki, bölgesinde kardeşliği arzulayan, bölgesine barış enjekte eden Türkiye, Kafkasya'da, orta doğuda ve balkanlarda geçmişte olduğu gibi gelecekte de inşallah barışın mimarı olacaktır. Bundan sonraki festivallerde daha fazla ülke ağırlayarak kardeşliğin ne olduğunu İnegöl'den dünyaya gösterelim.” dedi.

Kaymakamı Aziz İnci ise festivalin çok renkli geçtiğini söyleyerek, tüm ekipleri tebrik etti.Ödül töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festival coşkusunun tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, festivale renk katan yerli ve yabancı halk dansları ekiplerine, destek veren sponsorlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilk üçe giren ekipleri açıkladı.