Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Alkış Açıklaması

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, ''İl Özel İdaresi kendi öz gelirlerini arttırıcı proje ve faaliyetler geliştirmezse sadece mevcut personelinin maaşını ödeyebilen bir kurum haline gelir'' dedi.

Alkış, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 80'ini merkezi hükümetten gelen payların oluşturduğunu söyledi.

İdarenin bütçeyi arttırıcı çalışma yapması gerektiğini ifade eden Alkış, ''İdareye gelir getirecek projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Gelecek konusunda oldukça endişeliyim'' diye konuştu.

Alkış 2012 yılı tahmini gelir bütçesinin 8 milyon 500 bin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Gider bütçesi de 8 milyon 500 bin lira. Gider bütçesinden yüzde 28'ini personel giderleri, İl Özel İdaresi cari giderleri yüzde 21, milli eğitime katkı payı olarak yüzde 15, zorunlu katkı paylarına da yüzde 3 ayrılıyor. Yani toplamda bütçemizin yüzde 67'si kasaya girip çıkıyor. 2011 yılında İl Özel İdaresi'nin geliri 7 milyon 396 bin lira olarak gerçekleşmiş durumda. Bu yıl da ekstra durumlar olmazsa 7 milyon 500 bin liralık gelir gerçeklemiş olacak. Kesin giderleri çıkardığımızda elimizde ortalama 1 milyon 500 bin lira para kalıyor.''

İl Özel İdaresi'ne sürekli gelir getirecek çalışmaların idare tarafından yapılması gerektiğini kaydeden Alkış, ''İl Özel İdaresi kendi öz gelirlerini arttırıcı proje ve faaliyetler geliştirmezse, sadece mevcut personelinin maaşını ödeyebilen bir kurum haline gelir. Mutlaka gelir getirecek projeler yapılmalı'' dedi.

Muhabir: Nedim Güler / Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA