Ölen Babası İçin Karayollarına Dava Açacak

Adana’da 2 ay önce D-400 üzerindeki alt geçitte arabanın çarması sonucu yaralanan yaşlı adam, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ailesi, kazanın sorumlusu olarak gördüğü karayollarına dava açmaya hazırlanıyor. Alınan bilgiye göre, kaza, yaklaşık 2 ay önce eski Atilla Altıkat köprüsü kavşağında meydana geldi. Malatya’da yaşayan bir arkadaşının ricası üzerine avukatından evrak almak için yola çıkan, Kocavezir İş Merkezi esnafından Vahap Karataş, Kuruköprü tarafından Ziyapaşa’ya geçmek isterken, İçel yönünden gelen Ahmet Kurttepe yönetimindeki 01 S 0383 plakalı servis aracının çarpması sonucu ağır yaralandı.Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, 6 çocuk, 7 torun sahibi Vahap Karataş, yoğun bakımda yaklaşık 2 ay süren yaşam savaşını kaybetti. Talihsiz adam, toprağa verilirken, acılı ailesi, trafiği adeta arap saçına çeviren kavşakta başka acıların yaşanmaması için hukuk savaşı başlattı.Adana Barosu Avukatlarından Battal Özer adacığıyla dava açmaya hazırlanan Vahap Karataş’ın oğlu Ersin Karataş, ‘’Geçtiğimiz günlerde gazetelerdeki bir haberde bu kavşağın yeniden düzenlenmesinin pahalıya mal olacağının belirtildiği yazıyordu. Buranın düzenlenmesi için harcanacak para, insan hayatından daha mı değerli?’’ diye ordu.

Avukat Battal Özkan ise dava açmak için Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturmayı tamamlamasını beklediklerini ifade etti.

İki caddeyi birbirine bağlayan kavşakta yayalar için yanan yeşil ışığın süresinin kısa tutulduğunu tespit ettiklerini belirten Battal Özer, ‘’Yaşlı bir insanın yürüme hızı kırmızı ışık yanıncaya kadar bu kavşağı geçmede yetersiz kalıyor. Hızlı adımlarla yürüyebilen genç birisi bu kavşaktan rahatlıkla karşıya geçerken, yaşlı, çocuk ya da kadınların güvenle geçmesi mümkün görünmüyor’’ dedi.

Kaynak: İHA