Kerküklü Türkmen Öğretmenlere Türkçe Dil ve Diksiyon Kursu

Kerküklü 20 Türkmen öğretmen, Türkçe dil ve diksiyon kursuna katılmak üzere Erdemli ilçesine geldi.

İlçeye bağlı Kargıpınarı Belediyesi'nin davetlisi olarak Erdemli'ye gelen öğretmenler, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe'yi makamında ziyaret etti.

Özefe, bu tür ziyaretlerin, kardeşliği soydaşlığı pekiştirmek için çok önemli olduğunu belirterek, ''Tabi Kargıpınarı Belediyemizin düzenlediği Türkçe kursu ve kültürel etkinliklerin Türkçe konuşturmak anlamında faydalı, bölgenin tanınması anlamında da yine yararlı olacağını düşünüyorum. Keşke tüm Türkmen kardeşlerimiz bu kursa katılmış olsalardı'' dedi.

Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Başkanı Dr. Mustafa Ziya da, 10 gün sürecek Türkçe dil eğitimi ve diksiyon kursunun Kerküklü öğretmenler açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Vakıf olarak asıl hedeflerinin Türkçe eğitime destek vermek olduğunu ifade eden Ziya, ''Eğitimlerin bir kısmını teknik olarak kendi bünyemizde yürütmekteyiz. Bir kısmını da bölgede sürekli eğitim merkezi ile sağlanan koordinasyonlarla yürütmekteyiz. Önemli bir bölümü olan kültür mübadelesi kısmını ise Türkiye'de bulunan serbest, kamu ve halk kuruluşları üzerinden yürütmekteyiz'' dedi.

Ziya, bu tür çalışmaların gelişeceğine ve daha da büyüyeceğine inandığını dile getirerek, şunları söyledi:

''Türkiye'yi bütün insanlarımıza tanıtmak, kültürel varlıkları tekrardan paylaşmak, hem de ihtiyaç olunan desteği sağlamak istiyoruz. Biz bu destekleri Bağdat'tan ne yazık ki yetirince alamıyoruz. Bağdat oranın resmi hükümeti olmasına rağmen yeterince destek alamıyoruz, istenen desteği veremiyorlar. Türkçe'yi Türkiye'de öğrenmek lazım. Gidip de İngiltere'de Türkçe öğrenmenin bir anlamı yoktur. Kursa katılan arkadaşlarımızın tamamı öğretmen. Bu nedenle önce öğretmenlerimizin eğitilmesi gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Gerçekleştirilen bu çalışmalarda emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.''

Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin ise, 10 günlük eğitim ve kültürel etkinliklerin oldukça faydalı olacağına inandığını, çalışmaların gelecek yıllarda daha kapsamlı gerçekleştirilmesi için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Heyet daha sonra Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'yu ziyaret etti.

Ziyarete Türkmen Öğretmenler Birliği Başkanı Abdülselam Bayraktar, Kerkük Genel Eğitim Müdürlüğü Türkmence Bölümü Müdürü Hazım Şükür Dakuklu, Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Kültür Müşaviri Dr. Şemsettin Küzeci, Sürekli Eğitim Merkezi Kerkük Müdürü Kahtan Vendavi ile Kerküklü Türkçe öğretmenleri katıldı.

Muhabir: Derviş Çömez/Nurdan Mısırlıoğlu Toros/Süleyman Tıraş

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
Kaynak: AA