Samsun’da Sağanak Yağışlarda Bir Ev Çöktü: 1 Ölü

Samsun'da dün öğle saatlerinden itibaren başlayan etkili yağış Ayvacık ve Terme ilçelerinde sele dönüştü.

Yağış sonucunda Salıpazarı’nda çok sayıda işyeri su altında kaldı . Yağışlardan dolayı Ayvacık’a 45 km uzaklıktaki Çamalan Köyü’nde çöken evin altında kalan 3 kişi yaralı kurtarıldı . Yaralılardan biri hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti . Salıpazarı Devlet Hastanesi’nin birinci katı da sular altında kaldı . Samsun Valisi Hüseyin Aksoy , Ayvacık’a 45 km uzaklıktaki Çamalan Köyü’nde bir evin yağışlardan dolayı çöktüğünü , enkaz altında kalan üç kişinin kurtarıldığı ancak Mesut Zengin ( 65 ) isimli vatandaşın hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini söyledi .

Gün boyu devam eden ve akşam saatlerinde hızını artıran yağış sonucunda dereler taştı . Yüksek kesimlerden gelen seller Ayvacık , Salıpazarı ve Terme’de korkulu anlar yaşattı . Meteorolojik uyarıları dikkate alarak arama kurtarma ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy , Salıpazarı Devlet Hastanesi’nin birinci katının sular altında kaldığını , burada tedavi gören bir hastanın Çarşamba ilçesine gönderildiğini kaydetti .

İlçe içerisinde bulunan üç köprüden birisinin zarar gördüğünü , diğerinin ise ekipler tarafından değerlendirileceğini dile getiren Vali Aksoy şu bilgileri verdi : “Yağışlardan Ayvacık’a 45 km uzaklıkta bulunan Çamalan Köyü’nde bir ev çöktü . Enkaz altında kalan 3 kişi sağ çıkartıldı ancak 65 yaşındaki Mesut Zengin hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti . Ayvacık Yeşilpılar Köyü’nde evin çatısına çıkan dört kişiyi kurtarmak için helikopter kaldırdık ancak hava muhalefetinden dolayı mağdurları alamadık . Karayolu ile kurtarma ekiplerini bölgeye gönderdik . Şu an ulaşmak üzereler . Yağmur azaldığı için riskimiz de azaldı . Yine Terme’deki bir kişi selde mahsur kaldı , aynı şahıs kendi imkanları ile kurtuldu . Bir kayıp vardı bulundu . Şu an itibarıyla kayıp söz konusu değil . Salıpazarı’nda 39 vatandaşımız arama - kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak emniyet binasına alındı . ”