Fırıncılardan Bakan Eker'e Teşekkür Ziyareti

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki heyet, ekmek tebliği ve hijyen konusunda ekmek üreticilerine verilecek eğitim çalışmalarına katkılarından dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Fırıncılardan Bakan Eker'e Teşekkür Ziyareti
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Bakanlık tarafından 2012 yılı başında çıkarılan ekmek tebliği ve hijyen konusunda ekmek üreticilerine verilecek eğitim çalışmalarına katkılarından dolayı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e teşekkür etti. Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile getirilen yeni uygulamaların toplum sağlığı ve üreticiler açısından önemli olduğunu vurgulayan Balcı, Türkiye'de 6,5 milyon ekmek israf edildiğini ve bunun da 3 milyonunun fırınlarda olduğunu belirterek, israfın önlenmesi için Bakanlığın yaptığı çalışmalara destek vermek istediklerini ifade etti.

Bakan Eker ise ekmeğin kültürümüz için çok özel manası olduğunu ve hayatın tamamını kuşatan, tüm kültürümüzü sembolize eden bir nimet olduğunu ifade etti.

Ekmek imalatıyla uğraşan kitlenin önceden esnafken şimdi sanayici olduğunu aktaran Eker, Teknoloji geliştikçe bu sektör de büyük ölçekli hale geldi. Tabi her işte olduğu gibi çok tüketilen ekmeğin sağlıklı yolla tüketiciye ulaştırılması son derece önemli. Son 2 yıl içinde çıkardıkları yönetmeliklerle toplumsal sağlığı önceleyen ve hedefleyen birçok uygulamayı hayata geçirdik. Bütün bu uygulamaları kendi başımıza değil sektörün tüm paydaşlarıyla birlikte yapıyoruz. Çalışmalarımız tek amacı tüketiciye daha sağlıklı ekmek temin etmek için yapıldı." dedi.

Fırıncılık mesleğinin icrasının diğer bütün faaliyetlerde olduğu gibi yenilikler gerektirdiğini anlatan Eker, "Yapılan yeniliklerle birlikte bizim de bilgilerimizi tazelememiz gerekiyor. Biz buna eğitim diyoruz. Eğitim bütün süreç içerisinde devamlı başvurmamız ve hepimizin alması gereken temel bir disiplin. Bu nedenle hazırladığımız tebliğin tam olarak içselleştirilmesi için fırıncılara eğitim verilmesi önemli." diye konuştu.

"BUĞDAY UNU SANAYİİNDE DÜNYA LİDERİYİZ"Buğday üretiminin geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de verimli olacağının altını çizen Eker, Türkiye'nin un sanayi konusunda dünya lideri olduğunu, 10 yıl önce un ihracatı sıralamasında ilk 10'a bile giremezken şimdi Türkiye'nin dünyada ya birinci ya da ikinci olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Halil İbrahim Balcı, Bakan Eker'e ekmek plaketini takdim etti.