Yalova'da 37 Bin Öğrenci İçin Tatil Başladı

Son ders zilinin çalması ile birlikte Yalova'da 37 bin 508 öğrenci ve 2 bin 215 öğretmen için 3 aylık yaz tatili başladı.

Yalova'da 37 Bin Öğrenci İçin Tatil Başladı
2011-2012 eğitim ve öğretim yılı son ders zilinin çalmasıyla birlikte sona erdi. Yalova'da 99 okuldaki 37 bin 508 öğrenci karne aldı. Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.

Törene Yalova Valisi Esengül Civelek de katıldı.

Civelek, velilere, "Çocuklarımızı tatilde gönüllerince eğlenip yorgunluk atsınlar" tavsiyesinde bulundu. Ardından okula girerek sınıfları ziyaret eden Vali Civelek burada öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öğrencilere sarılan ve onlarla sohbet eden Vali Civelek, "Öğrencilere de tatilde bol bol dinlenin" demeyi ihmal etmedi.

Öte yandan Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, yayımladığı yıl sonu mesajında, "Tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda gerçekleştirilen çalışmalara katkı sağlayan yöneticilerimize, eğitim denetmenlerimize, öğretmenlerimize, aile birliği başkan ve üyelerine, velilerimize ve her seviyedeki eğitim çalışanı arkadaşlarımıza sağladıkları katkılar için tekrar teşekkür ediyorum" dedi

Mesajında velilere de seslenen Yurtman, "Sizlerden isteğimiz, başarılı olamayan öğrencilerimizi cezalandırmak yerine, çözüm için birlikte durum değerlendirmesi yapmanız ve onlara destek vermeniz" diye konuştu.

Öğrencilere ise tatilde bol bol dinlenmelerini tavsiye eden Yurtman, "Sizlere iyi bir tatil diliyorum. Tatilde bol bol kitap okumanızı, milli ve manevi duygularınızı geliştirmenizi, dinlenmenizi, spor yapmanızı, geçen bir yılı değerlendirmenizi ve gelecekle ilgili planlamalar yapmanızı istiyorum. Önümüzdeki yıla motive olmuş bir biçimde gelmeniz en büyük arzumuz. Mezun olan öğrencilerimizin ise yolları ve bahtları açık olsun" dedi .
Kaynak: İHA