Sivas Belediyesi Araç Filosunu Tanıttı

Sivas Belediyesi düzenlediği törenle aldığı 135 aracın tanıtımını yaptı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Türkistan Caddesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, açık, şeffaf, dürüst ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışıyla çalışacaklarının sözünü verdiklerini anımsattı.

Bu programı belediye olarak bugüne kadar neler yaptıklarını göstermek amacıyla düzenlediklerini ifade eden Ürgüp, ''Göreve geldiğimiz 2009 yılında belediye araçlarının tamamı hurda denilecek durumdaydı. Bu işler, biz göreve gelene kadar kiralama yöntemiyle yapılıyordu. O dönemde araçlarımız eski olduğu için bakımları da zordu. İhtiyacımız olan tüm araçları satın alabilecek güçteyiz artık'' dedi.

Ürgüp, 2009 yılından bugüne kadar yükleyici, greyder, kamyon, cenaze nakil, itfaiye, asfalt makineleri, vidanjör, otobüs gibi toplam 135 araç aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Bunların toplam maliyeti belediyemize 13 milyon 500 bin, Özbelsan A.Ş'ye ise 3 milyon 500 bin lira olmak üzere toplamda 17 milyon liradır. Belediyemiz bu manada belki de Türkiye'de pek çok belediyede olmayan araç parkına sahip olmuştur. Bu araçlar halkımız içindir, halkımıza hizmet içindir. Vatandaşa zamanında ve kaliteli hizmet sunabilmek için hem araç parkını genişletmek hem de günün gerektirdiği teknolojik ekipmanı kullanma zorunluluğumuz var. Vatandaşlarımız bilmeli ki; Sivas Belediyesi en iyi hizmeti sunabilmek için uzun vadeli planlar yapıyor, bütçesini en verimli şekilde kullanıyor. Yapılan işin Allah rızası ve millet menfaatleri için yapıldığını düşünüyorum.''

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde kurban kesildi. Araçlar daha sonra şehir turu attı.

Törene, başkan yardımcıları Orhan Demirok, Hayri Köse, Mehmet Avcı, Cafer Çongar, Yılmaz Uysal ve Mehmet Muaz Uzun, BBP Sivas İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA