Kocaoğlu, Narlıdere İlçesindeki Bir Arazinin İmar Planıyla İlgili İfade Verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere ilçesindeki bir arazinin imar planıyla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emin Atik'e ifade verdi.

Aziz Kocaoğlu'nun, Narlıdere ilçesinde, imar planında ''çok işlevli belediye hizmet alanı'' olarak görünen hazine arazisine konut imar izni vermediği iddiasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izni çerçevesinde ifadesine başvuruldu.

Avukatı Aziz Demir'le İzmir Adliyesi'ne gelen Kocaoğlu, soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emin Atik'e ifade verdi.

Mülkiye Başmüfettişliği'nce yapılan incelemelerde, 2009'da hem Narlıdere Belediye Meclisi hem de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nce yapılan imar düzenlemesinde, hazineye ait planlarda ''çok işlevli belediye hizmet alanı'' olarak işli olan araziye konut imarı izni verilmemesi, arazinin hemen yanındaki belediyeye ait arsaya konut imarı verilmesi nedeniyle kamu zararı olarak nitelendirilmiş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile Narlıdere ve Büyükşehir Belediye meclislerinin toplam 120 üyesi hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığı'ndan izin talep edilmişti.

Soruşturmada, Kocaoğlu dışında kalan belediye meclisi üyelerinin de randevu sistemi çerçevesinde ifade vermeye gittiği öğrenildi.

Muhabir: Medat Şenay / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Hande Cankar
Kaynak: AA