KASİAD'lı İşadamları Türkiye-dünya Ticaret Köprüsü 2012'ye Katıldı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğinde organize ettiği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programına KASİAD’lı işadamları heyet halinde katıldı.

KASİAD'lı İşadamları Türkiye-dünya Ticaret Köprüsü 2012'ye Katıldı
TUSKON tarafından 6 -7 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ve dünyanın 130 ülkesinden bin 470 işadamının katıldığı Dünya Ticaret Köprüsü 2012 Programı'na katılan KASİADlı işadamları, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, bu yıl sektörel olarak düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü Programı'nda, İnşaat Malzemeleri-Mobilya-Ev Tekstili sektörlerinden 130 ülkeden bin 470 yatırımcı ile bin 200 Türk işadamının buluştuğunu ve 25 bin ikili görüşmesi yapıldığını söyledi.

Hacıkerimoğlu, TUSKON tarafından 2006 yılından bu yana düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü Programı'nda bu yıl Latin Amerika'dan 105, Asya Pasifik'ten 260, Afrika'dan 550, Ortadoğu'dan 55, Balkanlar'dan 190, Avrasya'dan 275 ve Kuzey Amerika'dan 35 kişi olmak üzere toplam 1470 kişinin iştirak ettiğini ifade etti.

İstanbul fuar alanında 6 -7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen programa KASİAD olarak bir heyet halinde katıldıklarını söyleyen Reis, “Dünyanın birçok ülkesinde ekonomik krizler yaşanıyor, iş dünyası olarak krizlerden minimun düzeyde etkilenmemiz için kendimize alternatif pazarlar bulmamız gerekiyor. Bu program, yeni pazarlara açılmak ve yeni müşteriler bulmak için iyi bir fırsattı, umarım işadamlarımız bu fırsatı iyi değerlendirmişlerdir.” dedi.